Μενού
metro_monasthraki
Ο σταθμός του Μετρό στο Μοναστηράκι | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε μια δίχως προηγούμενο καταγγελία προχώρησε το Συνδικάτο Σταθμαρχών της ΣΤΑΣΥ «Πρώτη Γραμμή», υπογραμμίζοντας πως τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί η παραβατικότητα σε διάφορα σημεία του δικτύου. Οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ αποκάλυψαν πως στον σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι έγινε ληστεία με ομηρία, μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων πολιτών που βρέθηκαν σε έναν από τους πιο κεντρικούς σταθμούς της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε: «Την Πέμπτη 28/9/2023 στις 23:20, έλαβε χώρα στον σταθμό Μοναστηράκι περιστατικό, όπου τέσσερα άτομα λήστεψαν ένα ζευγάρι υπό την απειλή όπλου και στη συνέχεια απήγαγαν τον σύζυγο έως τον σταθμό Σύνταγμα, όπου τον άφησαν ελεύθερο»! Στη συνέχεια, μάλιστα, της ανακοίνωσης, οι συνδικαλιστές τονίζουν πως: «για το περιστατικό στο Μοναστηράκι, η ΓΑΔΑ ζήτησε να μάθει πληροφορίες από τον αρμόδιο Αξιωματικό Υπηρεσίας, αλλά δυστυχώς ο δεύτερος δήλωσε άγνοια»!

Οι συνδικαλιστές τονίζουν πως: «συμμορίες νεαρών τραμπουκίζουν επιβάτες και λεηλατούν τη δημόσια περιουσία στο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (και όχι μόνο), δημιουργώντας ένα τεράστιο αίσθημα ανασφάλειας στο κοινό, που παρακολουθεί εμβρόντητο τη σταδιακή απαξίωση του πιο νευραλγικού μέσου μαζικής μεταφοράς του λεκανοπεδίου. Όποιος δεν μπορεί να διακρίνει το αίσθημα της ανασφάλειας στο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., λογικά ζει σε άλλη πόλη (ίσως και χώρα). Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, στην επιφάνεια έρχονται δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν την αδιαφορία για την αντιμετώπιση του εγκλήματος από πλευράς αστυνομικών. Τα έγγραφα που πιστοποιούν τον ισχυρισμό αυτό, κάνουν λόγο για διαπιστώσεις Ανώτατων Στελεχών της ΕΛΑΣ και όχι απλά για εικασίες. Το πρόβλημα λοιπόν εντοπίζεται και μάλιστα καταγράφεται από την ίδια την ηγεσία της Αστυνομίας».

Το Συνδικάτο Σταθμαρχών της ΣΤΑΣΥ «Πρώτη Γραμμή», τονίζει πως «έχει επισημάνει εγγράφως και σε διάφορες συναντήσεις το πρόβλημα και τα γεγονότα δεν αφήνουν περιθώρια να πει κανείς ότι δεν ήξερε. Καθημερινά περιστατικά το πιστοποιούν και δυστυχώς η αντιμετώπιση του ζητήματος της ασφάλειας του κοινού και των εργαζομένων, χαρακτηρίζεται ως προχειρότατη» και υπογραμμίζουν πως «είναι επιτακτική ανάγκη για προσλήψεις με έκτακτες διαδικασίες στην ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. και γενναία στελέχωση του Σχεδίου ΑΡΙΑΔΝΗ, χωρίς υπεκφυγές και ημίμετρα» σημειώνοντας πως «οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση εκτιμούμε πως είναι εγκληματική».

Διαβάστε επίσης:

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2023 στο Reader

Τι ισχύει με τα Πανεπιστήμια και τις σχολές

Ποια είναι η διαδικασία για Δήμους και Περιφέρειες

Πότε ένας συνδυασμός εκλέγεται από την 1η Κυριακή

Τι ισχύει με τους ετεροδημότες

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εκλογές

Ποιοι δικαιούνται άδειες και πόσες ημέρες ανά περίπτωση

Πότε είναι οι εκλογές και πώς ψηφίζουμε

Μάθε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζεις την Κυριακή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA