Μενού
Η Μαρία Καρυστιανού
Κατάθεση της Μαρίας Καρυστιανού στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Καταχειροκροτήθηκαν χθες (18/5) σε εκδήλωση για τα Τέμπη στο Ηράκλειο Κρήτης, οι Μαρία Καρυστιανού και Παύλος Ασλανίδης, δύο από τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Η Μαρία Καρυστιανού, σύμφωνα με το neakriti.gr, συγκλόνισε για ακόμη μία φορά μιλώντας για την κόρη της Μάρθη που σκοτώθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών, καθώς και για τις εγκληματικές παραλείψεις που οδήγησαν στη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

«Εκείνο το βράδυ για εμάς ο χρόνος σταμάτησε. Οι μανάδες και πατεράδες παγώσαμε... Νεκρώθηκε μαζί με τα παιδιά μας το πιο τρυφερό κομμάτι της ψυχής μας… Μόλις αρχίσαμε να συνερχόμαστε αντιληφθήκαμε πως η καρδιές μας δεν  χτυπάνε πια το ίδιο» είπε η Μαρία Καρυστιανού στην εκδήλωση στο Πάρκο Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο, που διοργάνωση το Συμπόσιο Πολιτισμού.

Μαρία Καρυστιανού: Τι είπε στην εκδήλωση για τα Τέμπη

«Αναγκαζόμαστε να ζητάμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Ελευθερία λόγου, ελευθερία, πραγματική, ατομική ή συλλογική και όχι εισαγωγής! Δεν ήξερα πως της κληρονόμησα κυβερνώντες που ήταν σε θέση να την κάψουν ζωντανή.Τώρα ξέρω!» τόνισε η κα Καρυστιανού.

«Αυτό που εμείς απαιτούμε είναι πλήρη συνταύτιση των πολιτών, ίσα δικαιώματα, όμοια ευκολία στην ζωή και ισότιμη πρόσβαση με τους άριστους της Βουλής σε γενετήσια δικαιώματα των ανθρώπων, όπως η ασφάλεια η ισονομία η εξασφάλιση της τροφής της υγείας, της παιδείας. Αξιοπρέπεια για όλους απέναντι στη ζωή και στο θάνατο. Πόσο κρίμα να αναγκαζόμαστε να ζητάμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Ελευθερία λόγου, ελευθερία. Ανάπτυξη. Πραγματική, ατομική ή συλλογική, δική μας και όχι εισαγωγής».

Συνεχίζοντας, ευχαρίστησε τον κόσμο που δεν ξέχασε και αγάπησε τα παιδιά των Τεμπών.

Παράλληλα η κ. Καρυστιανού είπε: «Αντί να τους απασχολεί αν θα πάνε φυλακή, νοιάζονται για τα αποτελέσματα των εκλογών. Αλήθεια, όταν αποδείξουμε την ενοχή τους, πώς θα δικαιολογήσουν την ανεμπόδιστη συμμετοχή τους στις εκλογές και την παρουσία τους στη Βουλή; Αν είχαν ποτέ ανθρωπιά ή στην πορεία την έχασαν, δεν με απασχολεί! Και από τη στιγμή που έχω χάσει το παιδί μου εξαιτίας τους, είναι κάτι που δεν με αφορά να δω με συμπόνοια, κάθε άλλο. Δεν γνωρίζω αν όσοι έχουν στα χέρια τους τις τύχες της ζωής μας είναι από αυτόν τον κόσμο ή πρεσβεύουν κάτι ξένο από αγάπη. Ξένο είναι σίγουρα απέναντι στα πρόσωπα των παιδιών μας. Αυτό το γνωρίζω. Δεν ξέρω, αν ξεκίνησε έτσι αυτό το κακό ή αν στην πορεία εξελίχθηκε σε τέτοιο τέρας», είπε.

«Αν είχα λίγο χρόνο μαζί της θα τα έκανα όλα διαφορετικά... Δεν ήξερα πως της κληρονόμησα κυβερνώντες που ήταν σε θέση να την κάψουν ζωντανή. Τώρα ξέρω!» κατέληξε, μιλώντας για την αγαπημένη της Μάρθη.

Παύλος Ασλανίδης: Τι ανέφερε στην ίδια εκδήλωση

«Ο τρόπος να δικάσεις και να συγκρίνεις και να μετρήσεις τον πόνο που εσύ ο ίδιος προκάλεσες..  εμείς απαντάμε: σιωπή να κάνετε εσείς που είστε με τους δολοφόνους .. εμείς οι υπόλοιποι θα ουρλιάζουμε» ανέφερε με τη σειρά του ο κ. Ασλανίδης, που «έχασε» τον γιο του στο δυστύχημα των Τεμπών.

«Ο φόβος έρχεται όταν πλησιάζει κάτι κακό ή άγνωστο. Για μας αυτό το συναίσθημα εξαντλήθηκε. Όλο το φόβο που μπορεί άνθρωπος να φανταστεί τον έζησαν τα παιδιά μας τη νύχτα της 28 Φεβρουαρίου 2023. Για μας δεν έμεινε στάλα φόβος, απέμεινε μόνο οργή που μας ωθεί και μετατρέπεται σε δύναμη ανεξάρτητη» συμπλήρωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA