Μενού
ΟΑΣΘ
Το ηλεκτρικό λεωφορείο της Yutong | ΟΑΣΘ
  • Α-
  • Α+

Πρεμιέρα τη Δευτέρα 20 Μαΐου θα κάνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα πρώτα από τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία που εντάσσονται στο στόλο του ΟΑΣΘ. Η αρχή θα γίνει με δύο γραμμές, την 21 που εκτελεί το δρομολόγιο Εύοσμος – Αριστοτέλους και την 29 που εκτελεί το δρομολόγιο Πολίχνη – Αριστοτέλους. Οι δύο αυτές γραμμές θα εξυπηρετούνται πλέον αποκλειστικά με 17 ηλεκτρικά λεωφορεία.

Σταδιακά, τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα εντάσσονται σε ακόμα περισσότερες γραμμές, κατά κύριο λόγο σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Στην Αθήνα τα πρώτα από τα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία άρχισαν δρομολόγια το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία (110 στη Θεσσαλονίκη και 140 στην Αθήνα) είναι κινεζικής κατασκευής, έχουν μήκος 12 μέτρα και εσωτερικό 75 επιβατών. Η αυτονομία τους ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα, ενώ διαθέτουν σύστημα κλιματισμού, εξαερισμού, ανακλινόμενα παράθυρα, θύρες USB για φόρτιση κινητών, ειδική θέση για αναπηρικό αμαξίδιο και ράμπα για την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρίες στη μεσαία θύρα. Είναι αθόρυβα και μηδενικών εκπομπών ρύπων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA