Μενού
Νοσοκομείο
Νοσοκομείο | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο νοσηλεύεται η 42χρονη από την Αμαλιάδα που διαγνώστηκε με μικροβιακή μηνιγγίτιδα βαριάς μορφή.

Η γυναίκα ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα και έσπευσε το βράδυ της Τρίτης (19/3) στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας, όπως μεταφέρει το patrisnews.gr.

Υποβλήθηκε σε εξετάσεις και στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο, αλλά επέστρεψε λίγο αργότερα με την κατάσταση της υγείας της να έχει επιδεινωθεί. Είχε υψηλό πυρετό και εμετούς.

Μετά από νέα σειρά εξετάσεων αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά της στον Πύργο, όπου διαγνώστηκε με μικροβιακή μηνιγγίτιδα.

«Ήρθε στη Μονάδα μας μια γυναίκα από την Αμαλιάδα με διάρροια και πόνο στην κοιλιά, στην οποία είχε δοθεί αγωγή γαστρεντερίτιδας. Είχε μάλιστα φύγει το πρωί και είχε επιστρέψει λόγω βαρύτερης κατάστασης. Μας τη διακόμισαν και διαγνώσαμε κατευθείαν τη μηνιγγίτιδα, μιας και είχε θετικά μηνιγγικά. Της κάναμε την παρακέντηση, ξεκινήσαμε την ειδική αγωγή της και κάναμε τα πάντα. Φαίνεται πως είχε μάλλον μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία με εξάνθημα και από εκεί και πέρα διακομίσθηκε σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου» σημείωσε στο τοπικό μέσο η παθολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Μαρία Καλαπόδη.

Οι τοπικές Αρχές, μετά την ενημέρωση για το κρούσμα, μετέβησαν στον τόπο εργασίας της γυναίκας, ένα συσκευαστήριο στο Χάβαρι, και ενημέρωσαν το προσωπικό για τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Όλοι θα υποβληθούν σε εξετάσεις, όπως και τα μέλη της οικογένειας της ασθενούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA