Μενού
treno-tempi
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η μητέρα του ενός εκ των δύο μηχανοδηγών της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μιλάει για τον ένα χρόνο μετά την τραγωδία, τον γιο της και τη μοιραία ημέρα.

«Οδηγούσε ο Δημήτρης [σ.σ Μασσαλής] και ήταν μαζί του ο Σπύρος Βούλγαρης. Κατέβαιναν και δεν ήξεραν απολύτως τίποτα», τονίζει η κ. Σταυρούλα Καρύδη, μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega.

Όπως λέει η ίδια, ο 29χρονος γιος της, είχε γυρίσει την προηγούμενη ημέρα και ειδοποιήθηκε να ανέβει ξανά στη Θεσσαλονίκη για να κατεβάσει το εμπορικό τρένο, καθώς πολλοί είχαν πάρει άδειες για το τριήμερο.

«Δεύτερη φορά "καπάκι" ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να κατεβάσει το εμπορικό, χωρίς να είναι το δρομολόγιό του», είπε η ίδια, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Μέχρι τώρα μόνοι μας παλεύαμε με τους εφιάλτες μας. Όλο αυτό το διάστημα δεν αναφέρθηκαν καθόλου αυτά τα παιδιά».

Αναφορικά με τα ερωτηματικά που προκύπτουν για τη μεγάλη έκρηξη και για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, η κ. Σταυρούλα είπε:

«Ακούω συνέχεια για το τι κουβαλούσε η εμπορευματική αμαξοστοιχία. Ήταν ένα καθ' όλα νόμιμο τρένο και μέσα είχε δύο ανθρώπους». «Κανείς δεν θα διακινδύνευε τη ζωή του παιδιού του για μία δουλειά», λέει επίσης χαρακτηριστικά.

«Ήταν και τα δύο παιδιά με σπουδές, γνώσεις και προσόντα, που θα μπορούσαν να πάνε μπροστά τον σιδηρόδρομο. «Ο πόνος ο δικός μας είναι ο ίδιος με των υπολοίπων γονιών», λέει η μητέρα του 29χρονου μηχανοδηγού.

Η κ. Καρύδη τονίζει στη συνέχεια πως ο Δημήτρης μιλούσε για αυτόματα συστήματα στα τρένα. «Αυτήν την εκπαίδευση είχε. Μού μίλαγε για το πετάλι του νεκρού, που έπρεπε να πατάει κάθε πέντε δευτερόλεπτα για να στέλνει μήνυμα και να ακινητοποιηθεί το τρένο μόνο του στην περίπτωση που συμβεί κάτι».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο γιος της δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση είχε χρησιμοποιήσει το πετάλι. «Πού ήξερε ο καθένας τι δούλευε και τι όχι εκείνο το βράδυ;», αναρωτιέται.

«Αν ο γιος μου ήταν στην επιβατική αμαξοστοιχία ίσως να μπορούσε να κάνει κάτι και να προλάβει το δυστύχημα», καταλήγει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA