Νέος ομαδικός τάφος ανακαλύφτηκε στις Συκιές της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της επέκτασης των ανασκαφών που άρχισαν στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης.
Σύμφωνα με το voria.gr, το νέο εύρημα ανακοίνωσε απόψε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Σπύρου Κουζινόπουλου «Γεντί Κουλέ: Η Βαστίλη της Θεσσαλονίκης» ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.
«Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις έρευνες μετά την αποκάλυψη των ομαδικών τάφων. Έχω να σας πω ότι ήδη βρέθηκε και άλλος ομαδικός τάφος», είπε ο Σίμος Δανιηλίδης.
Κατά την ανάπλαση του πάρκου Εθνικής Αντίστασης στις Συκιές βρέθηκαν από τον περσινό Οκτώβριο τέσσερις ομαδικοί τάφοι με συνολικά 33 σκελετούς.
Εκτελεσθέντες στον εμφύλιο
Θεωρείται ότι πρόκειται για εκτελεσθέντες πολιτικούς κρατούμενους του Επταπυργίου την περίοδο του εμφυλίου.
Σύμφωνα με τον Σπύρο Κουζινόπουλο, και όπως το αναφέρει στο βιβλίο του, τη συγκεκριμένη περίοδο εκτελέστηκαν 400 πολιτικοί κρατούμενοι που καταδικάστηκαν σε θάνατο για τις ιδέες τους από το Έκτακτο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.
- LIVE οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Νέα χτυπήματα σε βάσεις των ΗΠΑ, βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο Ιράν
- Οι επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή στην ελληνική οικονομία: Εκτοξεύτηκε το ρεύμα - Το σχέδιο της κυβέρνησης
- Νέο παραλήρημα του Αρκά για την Αριστερά: «Είναι διαστροφή»
- Η πολυθρύλητη Μάχη της Κοκκινιάς, ο ρόλος των δωσίλογων και το «Ακορντεόν»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.