Μενού
trena-tempi
Το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέος πραγματογνώμονας αναμένεται να οριστεί από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, Σωτήρη Μπακαίμη, προκειμένου να μην υπάρχει καμία «σκιά» όσον αφορά στην έκρηξη που ακολούθησε τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος πραγματογνώμονας θα προέρχεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ εξετάζεται η αποστολή βιολογικού υλικού σε ειδικό εργαστήριο του Καναδά που μπορεί να διερευνήσει ποιες ουσίες υπήρχαν και αν συνέβαλαν στην τραγωδία.

Η παραπάνω απόφαση του δικαστικού λειτουργού έρχεται κατόπιν των αντικρουόμενων συμπερασμάτων μεταξύ της πραγματογνωμοσύνης που έγινε με εντολή του ανακριτή κι εκείνης του τεχνικού συμβούλου που ορίστηκε από τους συγγενείς θυμάτων.

Επιπλέον, εξετάζεται από τον ανακριτή και το αίτημα που αφορά στην αποστολή βίντεο σε εργαστήριο της Αγγλίας, στα οποία είχε καταγράφει η φόρτωση των τρένων αλλά όπως διαπιστώθηκε σε αυτά έγινε επανεγγραφή με συνέπεια να σβηστούν τα επίμαχα σημεία.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει δυνατότητα επανάκτησης του υλικού.

Πραγματογνώμονες οικογενειών για Τέμπη - «Αναφέραμε ανάφλεξη άγνωστης καύσιμης ύλης»

Νωρίτερα, στον ειδικό εφέτη ανακριτή που εξετάζει τα αίτια του δυστυχήματος παρέδωσαν σήμερα, σε έντυπη μορφή, το πόρισμά τους οι πραγματογνώμονες των οικογενειών των θυμάτων.

Ο Κώστας Λακαφώσης, πραγματογνώμονας των οικογενειών των θυμάτων στα Τέμπη, μίλησε στο Mega και σημείωσε ότι στο «πόρισμα, όπου έχει γίνει τεχνική αναφορά, αναφέραμε ανάφλεξη άγνωστης, καύσιμης ύλης».

«Ποια είναι αυτή η άγνωστη, καύσιμη ύλη δεν μπορούμε να διευκρινίσουμε εμείς, και πρέπει η έρευνα να γίνει από την εισαγγελία, για να διαπιστωθεί τι και πώς βρέθηκε εκεί» συνέχισε ο κ. Λακαφώσης, προσθέτοντας πως πιθανότατα πρόκειται για ξυλόλιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA