Μενού
Κορωνησία Άρτας
Κορωνησία Άρτας | Youtube
  • Α-
  • Α+

Όσο και αν γυρίσεις την Ελλάδα, δεν θα ξεμείνεις ποτέ από πανέμορφα μέρη να επισκεφτείς. Ακόμα όμως και μέσα στο αστείρευτο κάλλος της χώρας μας, υπάρχουν κάποια σημεία που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. 

Μία από αυτές τις μαγικές βόλτες είναι και η φυσική νησίδα της Κορωνησίας στον Αμβρακικό κόλπο, πλησίον της πόλης της Άρτας. Πρόκειται για ένα ψαροχώρι μόλις 167 κατοίκων, στην «καρδιά» του Αμβρακικού, και στο όριο μεταξύ δύο λιμνοθαλασσών.

Απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νομού. Αποτελείται από ένα κομμάτι στεριάς που επιπλέει πάνω στα γκρίζα νερά, καθώς και έναν στενό ασφαλτοστρωμένο δρόμο που την ενώνει με την Ήπειρο, και ταυτόχρονα οριοθετεί τις λιμνοθάλασσες Λογαρού και Τσουκαλιό

Το μικρό πλάτος του δρόμου πρόσβασης κάνει αξέχαστη τη βόλτα με αυτοκίνητο, καθώς μέσα από το παράθυρο φαίνεται λες και οδηγάς πάνω στο νερό. 

Την εμπειρία συμπληρώνει το απάντημα με πολυάριθμα μικρά νησάκια που, όπως λέγεται, παλαιότερα ήταν ενωμένα και από ψηλά φαίνονται μοιάζουν με γλώσσες άμμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA