Μενού
Βροχερός καιρός
Στιγμιότυπο από πέρασμα της κακοκαιρίας στην Αθήνα | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Άστατος θα είναι ο καιρός την πρώτη ημέρα του Μαΐου και Μεγάλη Τετάρτη (1/4), με τους μετεωρολόγους να συμφωνούν στο γεγονός ότι μετά τις βροχές των επόμενων 24ώρων, θα υπάρξει –πιθανότατα– καλοκαιρία την Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες τοπικές βροχές προς τα ανατολικά τμήματα της χώρας, ωστόσο σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Όπως είπε ο μετεωρολόγος, θα επιμείνουν οι πολύ ισχυροί βοριάδες μέσα στο Αιγαίο, όμως θα παρουσιάσουν τάση υποχώρησης προς το απόγευμα της Τετάρτης, με τον υδράργυρο να αγγίζει αργά το μεσημέρι τους 24 βαθμούς.

Σε ό,τι αφορά στην περιοχή της Αττικής υπάρχει πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές προς τα βόρεια τμήματα, βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, οι πολύ ισχυροί βοριάδες θα περιοριστούν στα δυτικά τμήματα ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φτάνει από τους 14 έως τους 25 βαθμούς.

Καιρός: Η πρόγνωση Τσατραφύλλια

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, την ίδια ώρα στη δική του πρόγνωση, κάνει λόγο πως τη Μεγάλη Τετάρτη, θα εκδηλωθούν κάποιες βροχές, πολύ περιορισμένες και λιγοστές στη Θεσσαλία, στην κεντρική Μακεδονία και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι στα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο, και η θερμοκρασία θα αγγίζει τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι περισσότερες βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στα 6 μποφόρ και θα υπάρξουν, παράλληλα, λίγες συγκεντρώσεις αφρικάνικης σκόνης.

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα είναι μοιρασμένος, δηλαδή το Μεγάλο Σάββατο θα είναι άστατος με βροχές, ακόμη και μέχρι τα μεσάνυχτα της Ανάστασης, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς.

Όσον αφορά στην Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός αναμένεται να είναι στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ, ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα θα έχει ως εξής: 

Μεγάλη Τετάρτη 

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη με τοπικές βροχές. Το βράδυ αναμένεται αύξηση των νεφώσεων στα δυτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη Πέμπτη

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Μεγάλη Παρασκευή

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Μεγάλο Σάββατο

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το απόγευμα αναμένεται βελτίωση στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA