Μενού
Κακοκαιρία
Κακοκαιρία | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού ενόψει της Πρωτοχρονιάς καθώς ο ανοιξιάτικος καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν θα συνεχιστούν. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η θερμοκρασία, αν και θα σημειώσει μικρή πτώση, θα παραμείνει πάνω από τις κανονικές για την εποχή τιμές. Ενδεικτικά, ως την Παρασκευή ο καιρός θα είναι σχεδόν ανοιξιάτικος στη χώρα.

Από το Σάββατο το απόγευμα αναμένεται μια πρώτη αλλαγή του καιρού, με βροχές στο νότιο Αιγαίο. Και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα δώσει βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια της χώρας (δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα), με νοτιάδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ, στα δυτικά, θα κάνουν την εμφάνισή τους βορειοδυτικοί άνεμοι με την ίδια ένταση ενώ η θερμοκρασία θα φτάσεις έως τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με ισχύ 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσε έως τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πρωτοχρονιά

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα, αρχικά λίγες νεφώσεις που σταδιακά από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές στην Ήπειρο.

Στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που σταδιακά θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις 3 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τα κανονικά.

Σάκης Αρναούτογλου: Αλλάζει ο καιρός από 6 Ιανουαρίου

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως τα σημερινά προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι από τις 6 Ιανουαρίου και μετά ο καιρός θα θυμίζει χειμώνα.

Κάποιες χειμωνιάτικες αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη φαίνεται πως θα έρθουν προς την περιοχή μας και θα ρίξουν σημαντικά τη θερμοκρασία, με το θερμόμετρο να εναρμονίζεται με την εποχή.

Μάλιστα, αυτή η αλλαγή του καιρού με την πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει πιο έντονη - με βάση τα τωρινά δεδομένα - μετά τα Φώτα.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA