Μενού
παπα νερο
Instagram
  • Α-
  • Α+

Ξέρω ότι λατρεύεις τις παραλίες στις Κυκλάδες, αλλά αν θέλεις λίγη σκιά και δροσιά, θα τη βρεις πολύ δύσκολα εκεί. Αν ρωτάς εμένα, ο ιδανικός συνδυασμός είναι υπέροχες παραλίες με πράσινο γύρω γύρω, για να δροσίζεσαι και να ξεκουράζεται το μάτι.

Η Ελλάδα έχει ό,τι ψάχνεις το καλοκαίρι και εμείς σου προτείνουμε τις ωραιότερες παραλίες, για να βρεις λίγο ίσκιο και να μην μάς πάθεις ηλίαση.

Απόνησος

Και κοντά στην Αθήνα, και εντυπωσιακά. Η Απόνησος είναι το νησάκι πίσω από το Αγκίστρι, όπου φτάνεις εύκολα με σκάφος, που μπορείς να νοικιάσεις και μόνος/η σου, αλλά και οδικώς. Μικρή σε έκταση, μπόλικο πράσινο και διάφανα καταγάλανα νερά.

Κουκουναριές

Ε τώρα, όταν μιλάμε για Σποράδες, ξέρουμε ότι θα βρεθούμε σε νησιά με μεγάλη βλάστηση. Η Σκιάθος είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα και οι Κουκουναριές είναι από τις πιο γνωστές παραλίες. Με το ομώνυμο δάσος δίπλα στην παραλία και έναν υπέροχο υδροβιότοπο. 

Παπά Νερό

Αν είσαι από τους τυχερούς που βρίσκονται σε κάποιο από τα χωριά του Πηλίου, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Εδώ η θάλασσα συναντά τη φύση και η παραλία Παπά Νερό είναι δίπλα στο χωριό του Αγίου Ιωάννη και θα περάσεις εκεί όλη τη μέρα.

Φακίστρα

Παραμένουμε στο Πήλιο και πάμε σε μία μικρή, αλλά φανταστική παραλία. Κοντά στην Τσαγκαράδα, θα βρεις έναν επίγειο παράδεισο σε πράσινο και μπλε.

Λεβρεχιό

Οι Παξοί διαθέτουν μπόλικο πράσινο, όπως και όλα τα νησιά του Ιονίου, αλλά το Λεβρεχιό είναι η παραλία όπου το πράσινο φτάνει μέχρι τη θάλασσα

Έμπλυση

Αν βρεθείς στην Κεφαλονιά, μην χάσεις την ευκαιρία να βρεθείς σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Γεμάτη πεύκα και κυπαρίσσια, για να μείνεις όλη μέρα και μετά να πας δίπλα στο Φισκάρδο για φαγητό.

Κρυοπηγή

Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει, και η Κρυοπηγή το επιβεβαιώνει. Παραλία με πυκνή βλάστηση και υπέροχα νερά.

Τρυπητή

Νότια του Ηρακλείου, βρίσκεται μία υπέροχη παραλία, χαρακτηριστικό της Κρήτης. Ψιλό βότσαλο, διάφανα νερά και δέντρα για να έχεις σκιά.

Λύχνος

Η Πάργα είναι γνωστή για τις εντυπωσιακές παραλίες της, εφόσον συνδυάζεται το κρύο νερό με το πράσινο της Ηπείρου. Ένα καλό παράδειγμα είναι ο Λύχνος, με τα δύο μικρά του σπήλαια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA