Μενού
Κτίριο στον Πειραιά
Στιγμιότυπο από κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά | Glomex - @Alpha
  • Α-
  • Α+

Στην Εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν σήμερα οκτώ συλληφθέντες εργάτες και ο εργολάβος, για την υπόθεση της μερικής κατάρρευσης κατοικίας επί της οδού Νεωρίων, στην ακτή Μητσοπούλου, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ένας 31χρονος αστυνομικός.

Όπως έγινε γνωστό, οι οκτώ εργάτες που συνελήφθησαν από τις Αρχές για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες του στην Εισαγγελία.

Ο εργολάβος στον Πειραιά, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ,  εξακολουθεί να κρατείται, κατηγορούμενος για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Πειραιάς: Πήρε προθεσμία ο εργολάβος

Ο ίδιος έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή το ερχόμενο Σάββατο, ενώ αναζητούνται και οι ιδιοκτήτες της διώροφης κατοικίας.  
 
Παράλληλα, για την υπόθεση η αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών, ενώ για το περιστατικό διενεργεί παράλληλη προανάκριση και το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι για τον απεγκλωβισμό των εργατών στο κτίριο επί της οδού Νεωρίων στο Πασαλιμάνι, επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ εκλήθη επίσης η 1η ΕΜΑΚ.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA