Μενού
fotia
Φωτιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Πολύ δυσκολό μπορεί να χαρακτηριστεί το φετινό καλοκαίρι, καθώς οι φωτιές που εκδηλώθηκαν σε Αττική, Ρόδο, Βοιωτία, Έβρο και Φθιώτιδα, μεταξύ άλλων, έφεραν στη χώρα μία «τραγική πρωτιά», γιατί εκτοξεύτηκαν οι καμένες εκτάσεις σε λιγότερες, συγκριτικά, δασικές πυρκαγιές.

Ένα μεγάλο ζήτημα, που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, πέρα από την κατάσβεση των πύρινων μετώπων, είναι η επιβολή των ποινών σε εμπρηστές, για τους οποίους επιβεβαιώνεται η συμμετοχή τους στην εκδήλωση των φωτιών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στη φυλακή θα οδηγούνται ακόμη και όσοι κρίνονται ένοχοι για εμπρησμό εξ αμελείας.

Δεν αλλάζει η νομοθεσία, αλλά οι ποινές

Παράλληλα, όπως αναφέρεουν οι ίδιες πληροφορίες, θα επιβάλλονται υψηλές χρηματικές ποινές και διοικητικά πρόστιμα, γεγονός που αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.

Άξιο αναφοράς είναι ότι δεν θα αλλάξει η νομοθεσία, αλλά ο τρόπος που θα εκτίονται οι ποινές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, έχει ετοιμάσει αλλαγές σε δύο άρθρα του Ποινικού Κώδικα, στο άρθρο 99 που αναφέρεται στην εκτέλεση ποινής υπό όρους και το άρθρο 100 που μιλάει για αναστολή μέρους της ποινής.
 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.