Μενού
Κάλπες για τις Ευρωεκλογές
Κάλπες για τις Ευρωεκλογές | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οι εκλογές είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε δημοκρατικής χώρας. Κάθε τέσσερα χρόνια, ο λαός καλείται να επιλέξει τους αντιπροσώπους του στο ύψιστο νομοθετικό σώμα της Βουλής, ενώ επί μέρους διαδικασίες όπως οι δημοτικές εκλογές εγγυώνται μία ικανώς στελεχωμένη αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών, η οργάνωση της διενέργειας των εκλογών εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Εσωτερικών, και συγκεκριμένα στους φορείς της Διεύθυνσης Εκλογών, της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και της Γενικής Γραμματείας Εσωτερικών και Οργάνωσης.

Πριν από κάθε εκλογική περίοδο, ο Υπουργείο συντάσσει και εκδίδει μία εκτενή ενημερωτική εγκύκλιο, η οποία καθορίζει όλα τα θέματα προσκείμενα στη διεξαγωγή της διαδικασίας, από την κλήρωση των υποψηφίων και τις ημερομηνίες διενέργειας, μέχρι τον τρόπο ψηφοφορίας και τις αρμοδιότητες των εκάστοτε υπηρεσιών και της αυτοδιοίκησης.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA