Ένα ανώνυμο ηλεκτρονικό μήνυμα προς το λεγόμενο «ελληνικό FBI» στάθηκε η αφορμή για να ανοίξει και πάλι ο φάκελος της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο υποκατάστημα της Marfin. Οι καταιγιστικές εξελίξεις οδήγησαν ήδη στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τρία πρόσωπα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές, στο επίμαχο ηλεκτρονικό μήνυμα κατονομάζονταν ως δράστες της φονικής επίθεσης, οι τρεις για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης καθώς και άλλα πρόσωπα που φέρεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Η πληροφορία αξιολογήθηκε ως σημαντική και έτσι διενεργήθηκε εκ νέου έρευνα στο υλικό της δικογραφίας αλλά και σε άλλες δικογραφίες στις οποίες υπήρχε εμπλοκή ή αναφορά στα τρία πρόσωπα.
Από τη σύγκριση του συγκεκριμένου υλικού, οι διωκτικές αρχές θεωρούν ότι τα τρία πρόσωπα που εμφανίζονται σε δικογραφία (διαφορετική από αυτήν για την Marfin) έχουν ίδια χαρακτηριστικά (στοιχεία αμφίεσης κά) με δράστες του εμπρησμού τηςΤράπεζας που προκάλεσε τον θάνατο τριών εργαζομένων .
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στην 3η Τακτική Ανακρίτρια ώστε να ανασυρθεί η υπόθεση και να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.
Τα νέα στοιχεία για τη Marfin και οι συλλήψεις
Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, εξετάστηκαν από την αρχή όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, ενώ προέκυψαν νέα ευρήματα και έγινε αναλυτική σύγκριση που οδήγησε στην ταυτοποίησή τους.
Οι δύο συλληφθέντες είναι 42 ετών, ενώ η γυναίκα που αναζητείται είναι 46χρονη και έχει φύγει πριν από έξι χρόνια για το Ηνωμένο Βασίλειο όπου μένει μόνιμα. Αναμένεται η σύλληψή της από τις βρετανικές αρχές, οι οποίες έχουν ενημερωθεί σχετικά.
Οι τρεις, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, είναι γνωστοί από τη δράση τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Λεπτομέρεις για την υπόθεση αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν από την Ελληνική Αστυνομία. Η έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, συνεχίζεται.
Υπενθυμίζεται πως η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών (έγκυος 4 μηνών), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, 36 ετών και η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, έχασαν τις ζωές τους την ημέρα εκείνη.
Το χρονικό της επίθεσης στη Marfin με τους τρεις νεκρούς
Στις 5 Μαΐου 2010, κατά τη διάρκεια γενικής απεργίας ενάντια στα οικονομικά μέτρα, ομάδα αγνώστων προκάλεσε εμπρησμό στο υποκατάστημα της Marfin-Εγνατία, ενώ μέσα βρίσκονταν εργαζόμενοι.
Στο υποκατάστημα στην οδό Σταδίου 23 εργάζονταν εκείνη την ημέρα περίπου 25-30 υπάλληλοι, παρά την απεργία. Ο καπνός και οι τοξικές αναθυμιάσεις τύλιξαν γρήγορα το κτίριο.
Διαβάστε επίσης: Συγκλονίζει η εργαζόμενη στο μπαλκόνι της Marfin 15 χρόνια μετά: «Ζούσαμε τον απόλυτο τρόμο για 40 λεπτά»
Ενώ οι περισσότεροι υπάλληλοι κατάφεραν να διαφύγουν από τον φωταγωγό προς τη στέγη ή απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία στον τρίτο όροφο.
Κατά την πρόσφατη εκδήλωση - μνήμης για την τραγωδία, συνάδελφος των θυμάτων είχε κάνει λόγο για «εγκληματική ενέργεια» από πλευράς των δραστών, αλλά και επέρριψε ευθύνες από τους υπευθύνους για το κτίριο. «Το κτίριο ήταν παλιό. Η διέξοδος ήταν περιορισμένη, οι δυνατότητες διέξοδου ήταν περιορισμένες έως ανύπαρκτες. Η έξοδος η κεντρική μπλοκαρίστηκε από τη φωτιά τελείως».
- Πόσο κόστιζε το Πειραιάς-Σαντορίνη επί ΠΑΣΟΚ: Βρήκαμε ακτοπλοϊκό του 2001
- 30 χρόνια λάθος ρεφρέν: Ο Γιάννης Κότσιρας σταματάει συναυλία για να μας μάθει ξανά το πιο διάσημο τραγούδι του
- Σημαντικές εξελίξεις: Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin
- Η Ryanair για την πτήση με το σπασμένο παράθυρο: Πώς έγινε το περιστατικό στον αέρα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.