Μενού
κερκυρα καιροσ
Κακοκαιρία στην Κέρκυρα | Φωτογραφία αρχείου/Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μήνυμα του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Κέρκυρας, αλλά και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (19/8) να είναι σε ετοιμότητα μέχρι το πρωί της Τρίτης (20/8) αφού μέχρι τότε αναμένεται να διαρκέσει η κακοκαιρία και τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Μάλιστα, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στην Κέρκυρα ομάδα τριών ατόμων από την 5η ΕΜΑΚ προς ενίσχυση του εκεί τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μαζί με όχημα και βάρκα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Να σημειωθεί ότι το βασικό κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται στο νησί μετά τις 7 το απόγευμα και εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μερικές ώρες. 

Με έκτακτο δελτίο της, η ΕΜΥ προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα Δευτέρα (19/08) και αύριο Τρίτη (20/08) οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Μήνυμα του 112 στην Κέρκυρα
Μήνυμα του 112 στην Κέρκυρα | Eurokinissi

Αναλυτικότερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία και τη δυτική Θεσσαλία.

Ήδη η πρωινή καταιγίδα στην Κέρκυρα φάνηκε να είναι αρκετή για να δημιουργηθούν προβλήματα στους δρόμους της πρωτεύουσας του νησιού, ενώ καλυμμένα φρεάτια στο ιστορικό κέντρο δεν επέτρεπαν στα νερά να διαφύγουν. 

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, επιχειρηματίες της περιοχής κατήγγειλαν ότι αρκετά φρεάτια δεν ήταν καθαρισμένα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και να δημιουργηθεί απίστευτο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων σε πολλές εισόδους της πόλης με την καθυστέρηση να φτάνει μέχρι και τις 2,5 ώρες. 

Σύμφωνα με το Corfu TV News, η κακοκαιρία δεν επέτρεψε σε δύο πτήσεις εξωτερικού να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας με τη μία να κάνει προσωρινή παρέκκλιση στο αεροδρόμιο της Πρέβεζας και να επιστρέφει αργότερα στο νησί και την άλλη να κατευθύνεται προς Αθήνα προτού επιστρέψει και πάλι στο νησί.

Ακόμα έξι πτήσεις καθυστέρησαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξαιτίας της μεγάλης κεραυνόπτωσης στην περιοχή, η οποία έχει προκαλέσει προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. 

Ποτάμια οι δρόμοι στα Ιωάννινα εξαιτίας της χαλαζόπτωσης

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι το απόγευμα της Κυριακής (18/8) στα Ιωάννινα εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης στην περιοχή, όπως αναφέρει το epirustvnews.gr

Μάλιστα, αρκετοί οδηγοί αναγκάστηκαν να κάνουν αναστροφή και να αλλάξουν πορεία, αφού δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την κανονική διαδρομή που ακολουθούσαν.

Ακόμα και κεντρικές αρτηρίες της πόλης όπως η Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, μετατράπηκαν σε ποτάμια, σύμφωνα με το epiruspost.gr, ενώ τα φρεάτια της πόλης ειδικά στα χαμηλά σημεία δεν άντεξαν με αποτέλεσμα σπίτια να πλημμυρίσουν και επιχειρήσεις να υποστούν ζημιές. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η καταιγίδα έδωσε μέσα σε ένα δίωρο 60 χιλιοστά βροχής.

SOS εκπέμπουν οι αγρότες σε Πιερία - Κοζάνη

Πολύ μεγάλες καταστροφές, όμως, έχουν υποστεί και οι αγρότες σε Πιερία και Κοζάνη εξαιτίας της χαλαζόπτωσης που σημειώθηκε με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να εκπέμπουν SOS και να ζητούν βοήθεια από την Πολιτεία αφού η σοδειά τους σε πεπόνια και καρπούζια καταστράφηκε. 

Ακόμα πολύ μεγάλες ζημιές υπέστησαν και οι καπνοκαλλιέργειες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...