Μενού
Αίθουσα δικαστηρίου
Έναρξη ακροαματικής διαδικασίας σε δικαστήριο | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Πρώην αντιδήμαρχος στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε σε 9 μήνες φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, καθώς με την ιδιότητα του λογιστή είχε ζητήσει εκβιαστικά χρήματα από πελάτη του, φαρμακοποιό στο επάγγελμα.

Ως αφορμή πρόβαλε πως τα χρειαζόταν για να διευθετήσει υποτιθέμενη φορολογική εκκρεμότητα προς την Εφορία. Με την ίδια ποινή τιμωρήθηκε ένας συνεργάτης του που παραπέμφθηκε να δικαστεί από κοινού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόκειται για πρώην αντιδήμαρχο της προηγούμενης διοίκησης στον δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση είχε υποβάλλει την παραίτησή του από το αξίωμά του.

Για εκβιασμό ο πρώην αντιδήμαρχος

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τούς δύο λογιστές για εκβίαση με απειλή βλάβης της επιχείρησης, τελεσθείσα από κοινού, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Είχαν συλληφθεί τον Μάιο του 2022, μετά από καταγγελία του φαρμακοποιού στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση προσημειώθηκαν χαρτονομίσματα που αφορούσαν μέρος του ποσού των 2.000 ευρώ που κατηγορούνται ότι απέσπασαν από τον καταγγέλλοντα.

Ο πρώην αντιδήμαρχος αντέτεινε στις κατηγορίες ότι τα χρήματα αφορούσαν την αμοιβή του λογιστικού του γραφείου αλλά ήταν λάθος ο τρόπος με τον οποίο ζήτησαν να τα εισπράξουν. Ο συνεργάτης του παρέστη δια πληρεξούσιου δικηγόρου.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και μία εφοριακός η οποία όμως στην πορεία απαλλάχθηκε των κατηγοριών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA