Μενού
Νοσοκομείο Παίδων
Ανακαινισμένες αίθουσες σε νοσοκομείο Παίδων | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τα αίτια θανάτου του 15 μηνών βρέφους, διατάχθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο στην Πτολεμαΐδα, καθώς σύμφωνα με τους γονείς, είχαν γίνει δύο επισκέψεις στα Επείγοντα επειδή το μωρό είχε υψηλό πυρετό αλλά οι γιατροί τους πρότειναν να επιστρέψουν σπίτι. 

Οι γείτονες της οικογένειας στην Πτολεμαΐδα, μιλώντας στον Alpha, είπαν ότι οι γονείς του βρέφους είναι απαρηγόρητοι, με την κηδεία του μικρού αγοριού να πραγματοποιείται σήμερα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής TLive του Alpha, κάτοικοι της περιοχής έχουν καταγγείλλει πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι γιατροί στο Μποδοσάκειο δείχνουν μία σχετική αδιαφορία για τέτοιες περιπτώσεις παιδιών. Υπάρχουν μάλιστα δύο περιπτώσεις όπου οι γιατροί έκαναν λάθος διάγνωση και χρειάστηκε ιδιώτης γιατρός να γίνει η σωστή και να του δοθεί η αγωγή που χρειαζόταν.

Πτολεμαΐδα: Τι λέει ο θείος του βρέφους

«Πήγατε πρώτη του μήνα και τους είπαν θα φύγετε, τους έδωσαν μία συνταγή και τους έδιωξαν από το νοσοκομείο. Το παιδί είχε πυρετό τις τελευταίες τρεις ημέρες. Μετά πήγαν ξανά 2 του μηνά και πάλι τους έδωσαν μία συνταγή και τους έδωσαν μία συνταγή και τους είπαν να φύγουν, κατά τις 12:00, 13:00 το μεσημέρι. Και ξανά που πήγανε το βράδυ, τελείωσε το μωρό» είπε αρχικά ο θείος του βρέφους.

«Στους γονείς είπαν ότι θα περάσει και ότι δεν είναι κάτι για να ανησυχείτε, είναι γρίπη θα πέραση, πάρτε αυτήν την αντιβίωση και εντάξει, αυτό. Το μωρό είχε πυρετό τρεις ημέρες και το πήγαν στο νοσοκομείο τη δεύτερη ημέρα. Από 31 δηλαδή, παραμονή Πρωτοχρονιάς, 1η πρώτη του μήνα το πήγαν και τους είπαν να φύγουν. Δεύτερη του μήνα πήγαν για πρώτη φορά τις πρωινές ώρες και τη δεύτερη φορά το βραδύ και εκεί τελείωσε το μωρό» συνέχισε.

«Τους είπαν θα πάρετε μία αντιβίωση και κάτι παυσίπονα και θα φύγετε, δεν θα καθίσετε μέσα, δεν θα σας κάνουμε εισαγωγή. Η διάγνωση έκανε λόγο για προβλήματα αναπνευστικού, σήμερα που πήγαμε στο νεκροτομείο Λάρισας. Από εκεί βγήκε το πόρισμα και προέκυψε ότι το πρόβλημα ήταν στα πνευμόνια του.  Δεν είχα ακούσει ότι είχε κάποια προβλήματα στη γέννα του» κατέληξε για το περιστατικό στην Πτολεμαΐδα.

Πτολεμαΐδα: Το χρονικό

Το μωράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας για πρώτη φορά την Πρωτοχρονιά και του δόθηκαν αντιπυρετικά. Οι γονείς μετέφεραν και στις 2 Ιανουαρίου το μωρό στο νοσοκομείο όπου τους δόθηκαν οι ίδιες οδηγίες. 

Το αγοράκι μεταφέρθηκε και τρίτη φορά στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα τεστ που έγιναν διαπιστώθηκε πως είχε γρίπη Α. 

Περισσότερα στοιχεία για τον θάνατο του βρέφους ενδέχεται να προκύψουν από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων τα οποία θα γίνουν γνωστά σε μερικές ημέρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA