Μενού
fotia-sti-rodo
Φωτιά στη Ρόδο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οι κάτοικοι των οικισμών Καλαμάκι και Απραός ειδοποιήθηκαν μέσω μηνύματος του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Κασσιόπης.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Καλαμάκι και Απραός εκκενώστε τώρα προς το λιμάνι της Κασσιόπης. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Δραματική η κατάσταση σε Λούτσες, Σύκι και Ημερολιά

Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στο χωριό Λούτσες και στους οικισμούς Σύκι και Ημερολιά. Στις Λούτσες οι φλόγες έχουν φτάσει σε αυλές σπιτιών, ενώ έκαναν στάχτη ένα ξυλουργείο.

Οι τουρίστες που κάνουν διακοπές στις περιοχές της πυρκαγιάς, μεταφέρθηκαν στο δημαρχείο της Β. Κέρκυρας, στην Αχαράβη.

Η επιχείρηση να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά είναι γιγαντιαία. Πυροσβεστικές δυνάμεις, Αστυνομία, Πολιτική Προστασία, καθώς κάτοικοι και εθελοντές, με ό,τι μέσον διαθέτουν, δίνουν μάχη με τις φλόγες. Βυτιοφόρα και αγροτικά αυτοκίνητα με βυτία από γειτονικές περιοχές, καταφθάνουν συνεχώς για να βοηθήσουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Επί ποδός βρίσκονται ασθενοφόρα και γιατροί προκειμένου να δώσουν βοήθεια σε όσους το χρειάζονται, καθώς η ατμόσφαιρα από τους καπνούς είναι αποπνικτική.

Μπαράζ εκκενώσεων και στη Ρόδο

Διαδοχικά είναι τα μηνύματα του 112 για εκκενώσεις περιοχών τόσο στη Ρόδο όσο και στην Κέρκυρα καθώς τα δύο μέτωπα της φωτιάς συνεχίζουν να καίνε ασταμάτητα. Στη Ρόδο από τη στιγμή που η φωτιά πέρασε από το Βάτι, μετά τις 3 το μεσημέρι δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τόσο το Γεννάδι με κετεύθυνση προς τη Λίνδο, όσο και τα χωριά Πλημμύρι και Λαχανιά προς την Απολλακιά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής στη Ρόδο η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε από τις πρωινές ώρες στην περιοχή Βάτι έλαβε διαστάσεις και για αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς Λίνδο.

Και πρόσθεσε ότι «επιχειρούν αδιάκοπα 266 πυροσβέστες 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 55 υδροφόρα οχήματα, πλήθος εθελοντών, καθώς και όλοι οι φορείς της Πολιτικής Προστασίας, ενώ έχουν διατεθεί και δυνάμεις από το πρώτο φως της ημέρας, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα».

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA