Χωρίς να φορούν σωσίβια και ενώ έπνεαν άνεμοι πέντε μποφόρ τρεις Βέλγοι 47,13 και 8 ετών, βρέθηκαν σε κίνδυνο όταν οι σανίδες όρθιας κωπηλασίας (SUP) που είχαν νοικιάσει άρχισαν να παρασύρονται στα ανοιχτά του νότιου κρητικού πελάγους, στην περιοχή του Ροδάκινου Ρεθύμνου.
Από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού ενημερώθηκαν οι Αρχές της Αγίας Γαλήνης, του Ρεθύμνου και των Σφακίων και στο σημείο μετέβη το ναυαγοσωστικό σκάφος «ΚΑΠΤΕΝ ΛΙΖ» καθώς και ναυαγοσώστες.
Ο πατέρας και τα δύο του παιδιά εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από το σκάφος, με τη συνδρομή των ναυαγοσωστών και μεταφέρθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο ΠΛΑΚΙΑ, ενώ είναι καλά στην υγεία τους.
Από το Λιμενικό Σταθμό Αγίας Γαλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο εκμισθωτής θαλασσίων μέσων αναψυχής, για παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ. «Έκθεση».
- Η παραλία Ποτάμι στη Σάμο είναι η πιο επικίνδυνη στην Ελλάδα και έχει τον πιο απότομο βυθό
- Η Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε με ανανεωμένο καλοκαιρινό λουκ στα MAD VMA και ακόμα παραμιλάμε
- Πολυμήχανη Ελληνίδα ανακάλυψε τον μοναδικό τρόπο για να φάμε λαγοκέφαλο
- YouTuber πάει για ψάρεμα στα πιο μολυσμένα νερά της Αττικής - Τι βρήκε σε Ελευσίνα και Κηφισό
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.