Μενού
naxos
Άφιξη πλοίου σε λιμάνι της Νάξου. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τα ελληνικά νησιά ξεμένουν από νερό, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, αναφέρει σε εκτενές δημοσίευμά του το Reuters για τη λειψυδρία. Οι συναρμόδιοι φορείς καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, ώστε να μην ξεμείνουν από νερό, ενώ τα νησιά «γεμίζουν» από τουρίστες.

Οι ελάχιστες έως καθόλου βροχές σε αρκετά μέρη της Ελλάδας τη φετινή χρονιά, έχουν «στερέψει» τα αποθέματα νερού. Η πίεση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, καθώς τα νησιά της χώρας υποδέχονται αριθμό ρεκόρ τουριστών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Επιπρόσθετα η αλόγιστη χρήση νερού από ντόπιους, παραθεριστές και τουρίστες έχουν μειώσει σημαντικά τα υδάτινα αποθέματα, με αποτέλεσμα να εντείνεται το πρόβλημα της λειψυδρίας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...