Μενού
limeniko
Λιμενικό | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μετά από σχετική ενημέρωση από στρατιωτικό παρατηρητήριο, σκάφος του Λιμενικού, που βρισκόταν σε περιπολία, προχώρησε σε καταδίωξη ύποπτου ταχύπλοου, το οποίο κινούνταν με κατεύθυνση τις βόρειες ακτές της Σάμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το σκάφος εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Κουρούντερε – Αγίου Κωνσταντίνου Σάμου.

Ο χειριστής του, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία του περιπολικού σκάφους, επιχείρησε να διαφύγει και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προς τα τουρκικά παράλια.

Το Λιμενικό αναφέρει ότι ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με τα οποία ο χειριστής του σκάφους δεν συμμορφώθηκε, ενώ προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς και επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους.

Ρίψη βολών

Στη συνέχεια το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών (σε ασφαλή τομέα, όπως ανακοινώθηκε), με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και την σύλληψη του 56χρονου χειριστή του ταχύπλοου σκάφους για παράβαση του άρθρου 167 περί βίας κατά υπαλλήλων και απείθεια.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA