Μενού
Νοσοκομείο
Νοσοκομείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε δίκη παραπέμπονται τρεις γιατροί για τον θάνατο 24χρονης με νευρική ανορεξία. Οι γιατροί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια. Η δίκη αναβλήθηκε και η επόμενη δικάσιμος προσδιορίστηκε για τον Απρίλιο του 2024. «Ζητώ δικαιοσύνη, να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού μου», λέει η μητέρα. 

Η Γιολάντα εξέπνευσε τον Φεβρουάριο του 2020 και ο θάνατός της είχε αποδοθεί στη νευρική ανορεξία. Η νεαρή είχε φτάσει στο σημείο να ζυγίσει 29 κιλά και μετά από συμφωνία με τους γονείς της μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική δημοσίου νοσοκομείου. Ωστόσο, μετά από τρεις ημέρες νοσηλείας κατέληξε.  

Για την υπόθεση παρενέβη εισαγγελέας και έγινε εκταφή της σορού. Από την ιατροδικαστική προέκυψε πως η Γιολάντα εξέπνευσε λόγω σηπτικής καταπληξίας, συνέπεια μικροβίων που σύμφωνα με τη μητέρα κόλλησε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο νοσοκομείο. 

«Το παιδί μπήκε στο νοσοκομείο για να θεραπευτεί από τη νευρική ανορεξία και πέθανε από σηπτική καταπληξία από μικρόβια λόγω της εισαγωγής στην Παθολογική Κλινική», ανέφερε η μητέρα στον ALPHA.

«Δεν της έδωσαν κάποιο ορό, θεραπείες αλλά στερεά τροφή. Και μάλιστα την έβαλαν σε δωμάτιο με μία κυρία που δεν είχε νευρική ανορεξία και της επιτέθηκε. Της έδιναν ηρεμιστικό που δεν δίνουν σε ανθρώπους με χαμηλή πίεση», καταγγέλλει η μητέρα. 

Η Γιολάντα 24 ώρες μετά την εισαγωγή της στην Ψυχιατρική έπαθε ανακοπή, την επανέφεραν με ΚΑΡΠΑ, τη διασωλήνωσαν και τη μετέφεραν στην Παθολογική διότι δεν υπήρχε κρεβάτι στη ΜΕΘ. Μερικές ώρες αργότερα η Γιολάντα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ και εξέπνευσε. 

«Αδυνάτιζε συνεχώς», σημείωσε η μητέρα. «Είχε χάσει 11 κιλά. Είχε κόψει τελείως το φαγητό», είπε η αδερφή της. Σύμφωνα με την μητέρα, «δεν έτρωγε καθόλου, περνούσε την ημέρα της με τσίχλες και καραμέλες». «Έλεγε "θέλω να ζήσω, να γίνω καλά". Να ερωτευτεί, να παντρευτεί, να κάνει παιδιά. Έλεγε πως θα φύγει και όταν γυρίσει να μας δει όπως μας άφησε», θυμάται η μητέρα. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA