Μενού
Φωτιά στην Ύδρα
Η εικόνα με την φωτιά στην Ύδρα | Εποχικοί Πυροσβέστες / Facebook
  • Α-
  • Α+

Ξεχειλίζει η οργή στην Ύδρα για τη φωτιά που ξέσπασε στο μοναδικό πευκόδασος του νησιού. Υπάρχουν μαρτυρίες πως οι φλόγες ξεκίνησαν από πυροτεχνήματα που έριξαν τουρίστες από θαλαμηγό. 

Σύμφωνα με το OPEN, η ύποπτη θαλαμηγός καταπλέει στη Βουλιαγμένη. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, την έρευνα έχει αναλάβει η διεύθυνση του τμήματος Εγκλημάτων Εμπρησμού και στελέχη παίρνουν ήδη καταθέσεις από επιβαίνοντες θαλαμηγού. 

Στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά θα μπορούσε να γίνει «μόνο από κάτι τέτοιο», δηλαδή από πυροτεχνήματα αφού δεν υπάρχει πρόσβαση, είπε ο δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης. 

Ο δήμαρχος επεσήμανε πως κάθε φορά που ξεσπά φωτιά στην Ύδρα «δεν μπορείτε να φανταστείτε το άγχος που περνάμε, δεν έχουμε δασικούς δρόμους».

«Είμαι πραγματικά αγανακτισμένος με τους ασυνείδητους στην άκρη του νησιού. Δεν μου περνά από το μυαλό ότι κάποιοι έδρασαν με αυτόν τον τρόπο», τόνισε. 

Άξιο αναφοράς είναι πως στο παρελθόν η Ύδρα είχε καεί μαζικά δύο φορές εξαιτίας της χωματερής, με αποτέλεσμα να έχει τη σημερινή της εικόνα με ένα και μοναδικό πευκόδασος. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA