Μενού
Η Μαρία Καρυστιανού
Η Μαρία Καρυστιανού στη συνεδρίαση της επιτροπής αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης και πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων ΤεμπώνΜαρία Καρυστιανού, συγκλόνισε για ακόμη μία φορά όταν κατέθεσε την αναφορά στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η κα. Καρυστιανού στάθηκε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στην κατάργηση της άρσης ασυλίας των βουλευτών σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με ένα σκίτσο του Jo Di Graphics να συγκλονίζει.

«Είμαστε μαζί σου μέχρι την τελική δικαίωση» γράφει στη σχετική του ανάρτηση ο Jo Di Graphics και δέιχνει πως τόσο ο ίδιος όσο και 1,3 εκατ. άνθρωποι που υπέγραψαν το σχετικό ψήφισμα, στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα της Μαρίας Καρυστιανού για απονομή δικαιοσύνης.

Μαρία Καρυστιανού: Τι είπε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Πέντε μέρες μετά τη σύγκρουση, μάζεψαν τα συντρίμμια και μπάζωσαν τον χώρο, δεν άφησαν κανένα στοιχείο» υπογράμμισε η μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης, μιλώντας από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Βρισκόμαστε εδώ ως Ευρωπαίοι. Όχι ως ικέτες, αλλά ως πολίτες με αυτονόητα δικαιώματα.Απευθυνόμαστε με εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που και ενδιαφέρονται και μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα» επεσήμανε. 

«Ευχαριστούμε θερμά, λοιπόν, την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου που ορθά και νηφάλια συναισθάνθηκε το κατεπείγον και μας δέχθηκε στη σημερινή ακρόαση» συνέχισε η Μαρία Καρυστιανού. 

«Προσβάλει τη μνήμη των νεκρών - Υπήρξε συγκάλυψη»

«Αυτό που μας οδήγησε σήμερα εδώ, είναι μία αλληλουχία κακών χειρισμών και μεθοδεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών μας και την αξιοπρέπεια των θυμάτων που επιβίωσαν. Ουσιαστικά, παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου» τόνισε η Μαρία Καρυστιανού. 

«Υπήρξε συγκάλυψη. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο ελληνικός σιδηρόδρομος είναι όσο ασφαλής γίνεται. Οπότε, παραδέχεται ότι δεν είναι απολύτως ασφαλής και είναι εντάξει με αυτό. Δεν έχουμε εθνική ασφάλεια, ούτε κανόνες. Ακόμη και μετά το δυστύχημα, όπως λέει η ευρωπαϊκή οδηγία, ο νόμος δεν εφαρμόσθηκε ποτέ» συμπλήρωσε. 

«Με λίγα λόγια, σήμερα μάς έφερε εδώ η απελπιστική κατάρρευση της εμπιστοσύνης που βιώνουμε στην Ελλάδα αναφορικά με την ορθή λειτουργία των θεσμών» σημείωσε ακόμη, με τους ευρωβουλευτές να «ξεσπούν» σε χειροκροτήματα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA