Μενού
parkarisma
Γερανός της ΕΛΑΣ «σηκώνει» παράνομα παρκαρισμένο όχημα | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται από την Τροχαία και αυτή την εβδομάδα σε δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά για την αντιμετώπιση του φαινομένου του διπλοπαρκαρίσματος το οποίο προκαλεί κυκλοφοριακά προβλήματα και πολύωρη ταλαιπωρία οδηγών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη βεβαιώθηκαν συνολικά 321 παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα σε λεωφόρους και κεντρικές οδούς της Αθήνας και του Πειραιά, όπου έχει διαπιστωθεί έντονο πρόβλημα, επιφέροντας χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας στους παραβάτες.

Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν: Τη Δευτέρα 95 παραβάσεις σε Αριστοτέλους, Υμηττού, Μιχαλακοπούλου και σε Ηρώων Πολυτεχνείου και Εθνικής Αντιστάσεως στον Πειραιά, την Τρίτη (26/09) – 104 παραβάσεις σε Αριστοτέλους, Μεσογείων, Φιλολάου και Ηρώων Πολυτεχνείου και Εθνικής Αντιστάσεως στον Πειραιά και την Τετάρτη (27/09) – 122 παραβάσεις σε Γ’ Σεπτεμβρίου, Αχαρνών, Ελ. Βενιζέλου Γρ. Λαμπράκη και 2ας Μεραρχίας στον Πειραιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στόχος είναι με επιμονή, στη βάση του ολιστικού σχεδίου, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου - κάτι που συναρτάται με την οδική ασφάλεια - και να εμπεδωθεί, μέσω και των ποινών, μια κουλτούρα διαφορετικής οδηγικής συμπεριφοράς.

«Η τροχαία θα συνεχίσει σε πιο εντατικούς ρυθμούς»

Η αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων σε Αθήνα και Πειραιά είναι ένα από τα «στοιχήματα» που καλούνται να κερδίσουν οι δημοτικές αρχές των δυο πόλεων. Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου μετά από συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη είχε σημειώσει μεταξύ άλλων «στο επίπεδο της Τροχαίας θα συνεχίσουμε με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς στο πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες για επιτήρηση σε κομβικά σημεία της πόλης, για να αντιμετωπίζουμε παραβάσεις του Κ.Ο.Κ που είναι επικίνδυνες και για την ανθρώπινη ζωή, αλλά και που δημιουργούν ανεύθυνες συμπεριφορές, οι οποίες οδηγούν σε εστίες ταλαιπωρίας για τους πολίτες. Στην παραβίαση του σηματοδότη, τη χρήση του κράνους, κυρίως στη μεγάλη μάστιγα της κατάληψη παράνομων θέσεων στάθμευσης, είτε με το διπλοπαρκάρισμα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, είτε με παράνομη στάθμευση γενικώς.»

Σύμφωνα με συγκοινωνιολόγους τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα εκτός από τα κυκλοφοριακά προβλήματα περιορίζουν την ορατότητα με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος με την εμπλοκή οδηγών αλλά και πεζών ενώ επηρεάζουν σημαντικά τόσο την κίνηση οχημάτων έκτακτης ανάγκης όπως ασθενοφόρα όσο και μέσων μαζικής μεταφοράς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.