Μενού
Αστυνομία στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Αστυνομία στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται πλέον δύο «cyber» ληστές, που χρησιμοποιούσαν μία συσκευή παρεμβολών για να ανοίγουν ανέπαφα οχήματα, στον χώρο στάθμευσης του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι επίδοξοι ληστές συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών για ληστεία στον χώρο του πάρκινγκ, όπως ενημερώνει και η ΕΡΤ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Οι δράστες χρησιμοποίησαν συσκευή παρεμβολής συχνοτήτων προκειμένου να αποτρέπουν το κλείδωμα του οχήματος από τον ιδιοκτήτη.

Χειροπέδες στους ληστές «χάκερ»

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της 1-5-2025 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, 2 άντρες, ηλικίας 33 και 41 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι μεσημβρινές ώρες της 1/5, στον χώρο στάθμευσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, απέκτησαν πρόσβαση σε σταθμευμένο όχημα χρησιμοποιώντας συσκευή παρεμβολής συχνοτήτων, η οποία εμποδίζει το κλείδωμα του οχήματος από τον ιδιοκτήτη του, και αφαίρεσαν αντικείμενα από το εσωτερικό του.

Μόλις έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του οχήματος, του άσκησαν σωματική βία προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία.

Κληθέντες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών μετέβησαν άμεσα στο σημείο όπου ακινητοποίησαν τον 33χρονο ενώ μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε και ο έτερος δράστης σε παρακείμενο χώρο και ακινητοποιήθηκε.

Μετά από έρευνα στην κατοχή του 41χρονου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, -2- συσκευές παρεμβολής συχνοτήτων καθώς και ναρκωτικά δισκία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...