Για το ενδεχόμενο να σημειωθεί ένας πολύ ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα μίλησε ο καθηγητής φυσικών καταστροφών, Κώστας Συνολάκης, ο οποίος κάνει λόγο ακόμα και 8 και πλέοπν Ρίχτερ.
«Μιλάμε για σεισμό 8 Ρίχτερ που μπορεί να γίνει τα επόμενα 100 χρόνια, αλλά η κλιματική αλλαγή είναι τώρα και μέχρι το 2050 πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προλάβουμε κι αυτό είναι το βασικό υπαρξιακό μας θέμα», είπε αρχικά ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ερωτηθείς για μεγάλο σεισμό ο Κώστας Συνολάκης επανέλαβε τη μελέτη σύμφωνα με την οποία «κάθε 600 με 800 χρόνια γίνονται μεγάλοι σεισμοί άνω των 8 Ρίχτερ από το ελληνικό τόξο που ξεκινάει νότια από τη Ρόδο, περνάει κάτω από την Κρήτη, δυτικά από την Πελοπόννησο και δυτικά από τα Επτάνησα».
Η κίνηση είναι συνεχής, οπότε γίνονται μικρότεροι σεισμοί και κάποια στιγμή θα γίνει και θα γίνει ο μεγάλος σεισμός, είπε ο καθηγητής, ενώ σε αντιδιαστολή υπενθύμισε ότι το ρήγμα της Ανατολίας στην Κωνσταντινούπολη έχει να δώσει μεγάλο σεισμό από το 1999.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.