Μενού
Κτίριο στην Αθήνα
Ετοιμόρροπο κτίριο στο κέντρο της πόλης | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που αναζητούν τα αίτια για το εργατικό δυστύχημα στον Πειραιά με τον αστυνομικό, ο θάνατός του ανέδειξε το πρόβλημα με τα χιλιάδες παλαιά και επικίνδυνα κτίρια σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον σύλλογο Ιδιοκτητών διατηρητέων κτιρίων, που επικαλείται ο Alpha, 1500 στην Αθήνα και 200 στη Θεσσαλονίκη είναι ετοιμόρροπα με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν σε περίπτωση σεισμού ή καταιγίδας, πολίτες.

«Είναι μία ενεργή βόμβα, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. Όταν είναι και ετοιμόρροπο και διατηρητέο, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και φυσικά είναι κοστοβόρο» σημειώνει η κα Κοσμίδη, πολιτικός μηχανικός, ελεγκτής δόμησης και προσεισμικού ελέγχου.

Το περιστατικό στο Γκάζι τον Φεβρουάριο του 2019 αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για τον κίνδυνο κατάρρευσης ετοιμόρροπων κτιρίων. Τότε ήταν που, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, είχε καταρρεύσει πρόσοψη, καταπλακώνοντας αυτοκίνητα.

Στην οδό Παλαιολόγου στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν αρκετά ετοιμόρροπα κτίρια, τα οποία σε περίπτωση σεισμού ή μεγάλης καταιγίδας, μπορεί να πέσουν και να καταπλακώσουν ανθρώπους και αυτοκίνητα.

«Μερικά από τα εγκαταλελειμμένα κτίρια του κέντρου της Αθήνας είναι τόσο σαθρά που μπορεί κανείς να βγάλει την πρόσοψη με τα χέρια» αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ για τις παλαιές κατοικίες. 

«Πρέπει να συνεργαστούν οι ιδιοκτήτες με την πολιτεία και να γίνει κάτι με αυτό» συμπληρώνει κάτοικος της περιοχής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA