Μενού
Καταιγίδα στην Αθήνα
Καταιγίδα στην Αθήνα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τα Θεοφάνια (06/01), με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) να εκδίδει νωρίτερα, σήμερα, έκτακτο δελτίο για τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο καιρός τα Θεοφάνια θα παρουσιάσει επιδείνωση από αργά το απόγευμα του Σαββάτου έως το βράδυ της Κυριακής (07/01), με τα κύρια χαρακτηριστικά του να είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι. Μάλιστα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου, ενδέχεται να πλήξουν και την Αττική από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του για τον καιρό στα Θεοφάνια και πιο συγκεκριμένα στην Αττική, ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει πως «όλα τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία εναρμονίζονται με την αυξημένη (πια) πιθανότητα, ότι περίπου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου θα έχουμε ένα "πέρασμα" με καταιγίδες και από το νομό Αττικής».

Θεοφάνια με καταιγίδες στην Αττική: Η πρόγνωση Καλλιάνου

«Πιθανές καταιγίδες και στην Ατιική περίπου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου

Όλα τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία εναρμονίζονται με την αυξημένη (πια) πιθανότητα, ότι περίπου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου θα έχουμε ένα "πέρασμα" με καταιγίδες και από τον νομό Αττικής. Δεν θα είναι μεγάλη η διάρκεια αυτού του "περάσματος", ωστόσο, σε τοπικό επίπεδο, ενδέχεται οι καταιγίδες αυτές να είναι και ισχυρές. 

ΥΓ : Αν το σύστημα αυτό καθυστερήσει ελαφρώς, δεν θα καταλάβουμε ιδιαίτερα αυτή την επιδείνωση του καιρού στην Αττική διότι πιθανότατα μετά τα μεσάνυχτα οι περισσότεροι θα κοιμούνται. Αν όμως έρθει λίγο νωρίτερα, τότε λογικά οι περισσότεροι θα καταλάβουμε την κεραυνική δραστηριότητα.  Πάντως, όπως και να είναι η καιρική εξέλιξη, περίπου γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου αναμένονται οι καταιγίδες και στην Αττική. 

ΥΓ : Δεν χρειάζεται καμία ανησυχία. Θα είναι μια απολύτως φυσιολογική εξέλιξη για την εποχή. Βρέχει συνήθως το χειμώνα! 

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και όλους».

Καιρός στα Θεοφάνια: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 17:00, υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, ενόψει του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει αργά το απόγευμα του Σαββάτου με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Τα καιρικά θα επηρεάσουν την Ήπειρο, τα Ιόνια νησιά, τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι Υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρος Καμπούρης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης ο Διοικητής του ΕΣΚΕΔΙΚ Υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Ηπείρου του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος Δημήτριος Κοντογιάννης και οι Γενικοί Διευθυντές της Ελληνικής Αστυνομίας των Περιφερειών Ηπείρου Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Σκανδάλης, Ιονίων Νήσων Υποστράτηγος Γεώργιος Βασιλείου, Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζακλής και Πελοποννήσου Ταξίαρχος Ηλίας Αξιοτόπουλος.

Θα συμμετέχουν επίσης οι Περιφερειάρχες Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Ιονίων Νήσων Ιωάννης Τρεπεκλής, Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και Πελοποννήσου Δημήτριος Πτωχός καθώς και ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς και επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA