Μενού
Screenshot_1
Ο αστυνομικός των ΜΑΤ έχει πιάσει από τον λαιμό τον νεαρό άνδρα | Νίκος Βλάχος
  • Α-
  • Α+

Ένα σκηνικό ακραίας αστυνομικής βίας εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη στο περιθώριο των κινητοποιήσεων για τη συμπλήρωση ενός έτους από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Το όλο σκηνικό διαδραματίζεται, σύμφωνα με τον πολίτη που τράβηξε το βίντεο, στην περιοχή της Καμάρας. Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο, που ήδη έχει γίνει viral στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, φαίνεται πως η ειδική ομάδα συλλήψεων των ΜΑΤ (με τα μαύρα κράνη) έχει απομονώσει δυο νεαρά άτομα τα οποία πιθανότατα συμμετείχαν στη διαδήλωση...

Ένα από τα δυο αυτά άτομα φαίνεται να έχει έντονο διάλογο με τον αστυνομικό και να σηκώνει τα χέρια ψηλά. Τότε ο αστυνομικός με ένα κεφαλοκλείδωμα ρίχνει κάτω τον νεαρό ο οποίος δε φαίνεται να αντιστέκεται. Σαν να μη φτάνει αυτό ο αστυνομικός των ΜΑΤ «κάθεται» πάνω στον νεαρό και τοποθετεί και τα δυο του χέρια στο λαιμό του!

Ο νεαρός είναι ξεκάθαρο πως δυσκολεύεται να αναπνεύσει και με μια κίνηση καταφέρνει να βγάλει από τον λαιμό του τα χέρια του αστυνομικού. Το όλο περιστατικό, όμως, έχει και συνέχεια καθώς ο αστυνομικός πιάνει τα χέρια του νεαρού, τα τεντώνει δεξιά και αριστερά και ρίχνει «κουτουλιά» με το κράνος του στο κεφάλι του νεαρού ο οποίος όταν καταφέρνει να συνέλθει αρχίζει να φωνάζει «βοήθεια, βοήθεια»!

Τότε αρχίζει να μαζεύεται κόσμος και να ζητάει από τους αστυνομικούς να αφήσουν τον νεαρό. «Είναι παιδάκι, είναι παιδάκι» ακούγεται να φωνάζει μια ηλικιωμένη κυρία με τους αστυνομικούς να τη σπρώχνουν προκειμένου να φύγει μακριά. Στο σημείο αυτό το βίντεο διακόπτεται με τον αστυνομικό, πάντως, να παραμένει πάνω από τον ακινητοποιημένο νεαρό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA