Για «φθινόπωρο από τα παλιά με ζακέτα και ομπρέλα» κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος τονίζει ότι από την Τρίτη αναμένονται βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας.
Στην ανάρτησή του, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει:
«Φθινόπωρο από τα παλιά με ζακέτα και ομπρέλα! Επιτέλους ένα ευχάριστο νέο!
Μετά από πολλούς μήνες θερμοκρασιακής ανωμαλίας ο καιρός εναρμονίζεται με την εποχή, δίχνοντας το μεγαλείο της φύσης να έχει την τάση να αυτορυθμίζεται, σε ένα περιβάλλον που οι κλιματικές αποκλίσεις είναι όλο και συχνότερες.
Έτσι λοιπόν την εβδομάδα που μας έρχεται θα έχει και βροχές και ψύχρα! Συγκεκριμένα Θα εξαφανιστούν τα 30άρια με τη θερμοκρασία να βρίσκεται 3-4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα ενώ οι βροχές θα είναι μπόλικες από την Τρίτη (17/9/24) και μετά ,αφού διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρική Μεσόγειο θα μας επηρεάσουν.
Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά, ωστόσο τα επόμενα 24ωρα θα δούμε αν οι βροχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και χρήζουν ιδιαίτερης περιοχής σε κάποιες περιοχές.
Υ.Γ : Να τονίσω ότι στις περιοχές που δεν εχει γίνει σωστή αντιπλημμυρική θωράκιση (καθαρισμοί ρεμάτων, φρεάτια, μέτρα αντιστήριξης κ.α) θα είναι οι περισσότερο πιθανές για τυχόν προβλήματα - και όχι εξαιτίας της κλιματικής κρίσης».
- Το κρυμμένο διαμάντι της Σικελίας: Η παραθαλάσσια κωμόπολη με το ελληνικό όνομα που αγνοούν οι περισσότεροι
- To ξεχασμένο από τον χρόνο νησί που είναι τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από την Αθήνα
- Το ελληνικό βιβλίο που προτείνει η Dua Lipa δεν το διάβασες στο σχολείο: Τι εστί «Deepfake»
- Η χώρα στην οποία βρίσκεται το καλύτερο μέρος για να μετακομίσεις όταν πάρεις σύνταξη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.