Μενού
akis-tselentis
Άκης Τσελέντης | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Για τον σεισμό που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Κέρκυρας το πρωί της Κυριακής τοποθετήθηκαν οι σεισμολόγοι, καθ' όλα καθησυχαστικοί, σημειώνοντας πως ένας σεισμός με τέτοιος επίκεντρο δεν είναι απειλητικός για το νησί. Τόνισε ωστόσο πως η Κέρκυρα κινδυνεύει από έναν άλλο τύπο σεισμού.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, «η Κέρκυρα κινδυνεύει πιο πολύ από μεγάλους αλβανικούς σεισμούς», και επέκρινε την παραφιλολογία που κυκλοφορεί σχετικά με το μέγεθος και τη σοβαρότητα του γεγονότος.

Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στην Κέρκυρα

Συγκεκριμένα ο κ. Τσελέντης ανέφερε στην ανάρτησή του: «Είναι από τις ελάχιστες φορές που η πληροφορία που παίρνω από τα σεισμολογικά δίκτυά μας για κάποιον σιεσμό από το ένα αυτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει».

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, η Κέρκυρα κινδυνεύει πιο πολύ από μεγάλους αλβανικούς σεισμούς», πρόσθεσε.

Τα σχόλια του Αθανάσιου Γκανά

Από τη μεριά του, ο διευθυντης ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθανάσιος Γκανάς, σχολίασε στην ΕΡΤ σχετικά:

«Είχαμε μία ασθενή σεισμική δόνηση σε υποθαλάσσιο χώρο. Είναι περίπου 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τους Οθωνούς. Δεν υπάρχει γνωστό ρήγμα εκεί. Το ρήγμα που υπάρχει και το ξέρουμε είναι πιο κοντά στην Κέρκυρα, είναι μία ακολουθία που συνεχίζει εδώ και δύο ημέρες».

Όσον αφορά τη σοβαρότητα του σεισμού, είπε πως «Δεν προκαλεί ανησυχία αυτή η ακολουθία, αλλά επειδή είναι μία περιοχή με χαμηλή σεισμικότητα, κάθε δραστηριότητα εκεί μας προκαλεί το ενδιαφέρον». 

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το αν ο σεισμός των 4,7 ρίχτερ αποτελεί την κύρια δόνηση στην περιοχή, απάντησε πως «Δεν έχουμε ακόμα αρκετά στοιχεία. Επειδή το 4,7 είναι στο όριο ασθενούς με ισχυρής δόνησης θα δούμε, χρειαζόμαστε δεδομένα ακόμη». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA