Μενού
kakokairia-thessalia
Κακοκαιρία στη Θεσσαλία | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Μπορεί η στάθμη του νερού να έχει υποχωρήσει σε αρκετά χωριά της Θεσσαλίας, λόγω της κακοκαιρίας Daniel, αυτό δεν σημαίνει πως εξαφανίστηκαν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ένα από τα χωριά, το οποίο επλήγη από την κακοκαιρία, ήταν του Κοσκινά, στην Καρδίτσα, όπου η κατάσταση είναι ανυπόφορη λόγω των νεκρών ζώων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Open, οι κάτοικοί του εκπέμπουν «SOS» καθώς στα 500 μέτρα από τον οικισμό, υπάρχει ένα μεγάλο χοιροστάσιο, με περίπου 7.000 γουρούνια τα οποία είναι όλα νεκρά.

«Δεν πνιγήκαμε αλλά δεν θέλουμε να πεθάνουμε από τις αρρώστιες»

Οι κάτοικοι, επίσης, καταγγέλλουν πως, παρόλο που έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα από το πέρασμα της κακοκαιρίας, στο χωριό δεν έχει πάει κανέννας αρμόδιος φορέας, για να περισυλλέξει τα νεκρά ζώα.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «δεν πνιγήκαμε, αλλά δεν θέλουμε να πεθάνουμε από τις αρρώστιες». Κρούουν καμπανάκι για την περισυλλογή των ζώων, προτού επεκταθεί κι άλλο η μυρωδιά και οι ασθένειες που θα μεταφέρουν τα νεκρά ζώα.

Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και λοίμωξης αναπνευστικού

Συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα στη Θεσσαλία, αρκετές μέρες μετά το πέρασμα της καταστροφικής κακοκαιρίας Daniel.

Πέρα από τις υλικές ζημιές σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγροτοκαλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, υψηλός παραμένει ο κίνδυνος για έξαρση ιώσεων, εξαιτίας των δυσμενών υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Σε Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα και Μαγνησία οι πολίτες που βρέθηκαν σήμερα (19/09) στις 26 δομές του ΕΣΥ ανέρχονται στους 1.388, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση και από αυτούς προέκυψαν 55 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας105 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού και συνολικά 25 νέες νοσηλείες.

Θετικά τα δείγματα

Επιπλέον, εξετάστηκαν 3 δείγματα εκ των οποίων τα δύο ήταν θετικά στον νοροϊό και το τρίτο στη σαλμονέλα, πιθανότατα τροφιμογενή. Σημειώνεται ότι στη Λάρισα υπάρχει ένα πιθανό κρούσμα λεπτοσπείρωσης, το οποίο διερευνάται εργαστηριακά. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν είναι σίγουρο ότι πρόκειται για λεπτοσπείρωση, καθώς αυτό θα εξακριβωθεί όταν ολοκληρωθεί ο απαραίτητος έλεγχος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA