Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξέρεις ότι είναι κάτι ξεχωριστό. Ξέρεις ότι είναι μια στιγμή που κρατά για πάντα. Ξέρεις ότι είναι ίσως η πιο σημαντική κίνηση που θα κάνεις. Ξέρεις ότι θα είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης για τουλάχιστον ένα χρόνο. Ξέρεις ότι στο μέλλον τα παιδιά σου θα σε ρωτάνε πως το έκανες. Ξέρεις ότι είσαι έτοιμος για ένα μεγάλο βήμα. Ξέρεις ότι δεν πρέπει να κάνεις το παραμικρό λάθος.

Η πρόταση γάμου είναι κάτι που ξέρεις ότι απαιτεί φαντασία, σιγουριά και κυρίως, ένα όμορφο μέρος. Να γίνει κάπου που σε συνδυασμό με τα συναισθήματα της στιγμής, το «ΝΑΙ» θα έρθει τόσο φυσικά όσο και το ότι ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή. Μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Πόσο εύκολα μπορείς να αριθμήσεις αυτή τη στιγμή έστω και 5 μέρη στην Ελλάδα που τα έχεις συνδυάσει με μια ρομαντική στιγμή;

Για να μην σπας το κεφάλι σου, εμείς εμπνευστήκαμε από την πρόταση του πρωταγωνιστή της νέας διαφήμισης της ΑΛΦΑ (μπορεί να μην ήταν γάμου, αλλά ήταν σίγουρα πολύ καλή πηγή έμπνευσης), και ψάξαμε και βρήκαμε 10 τέτοια μέρη που θα σε κάνουν να πάρεις αύριο την καλή σου και να την πας μέχρι εκεί για να ανταλλάξετε όρκους αιώνιας αγάπης, κάνοντας το επόμενο βήμα.

Και αφού πει το «ΝΑΙ», στείλε μας μια selfie με το δαχτυλίδι για να μας ευχαριστήσεις!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

  • 10

    Με φόντο το μυθικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης

    Όσο και να προσπαθήσεις, όσους ταξιδιωτικούς οδηγούς και να κοιτάξεις, όσο google search και να κάνεις, δεν πρόκειται να βρεις πιο ρομαντικό μέρος στην Ελλάδα από το νησί της Σαντορίνης. Δεν είναι τυχαίο που πάντα φιγουράρει στους TOP τουριστικούς προορισμούς και όλος ο πλανήτης την αποθεώνει. Και μεταξύ μας τώρα, σίγουρα έχεις ήδη σκεφτεί να κάνεις εκεί πρόταση γάμου.

  • 9

    Ατενίζοντας το γαλάζιο από το Μοναστήρι Χρυσοπηγής στη Σίκινο

    Αν δεν έχετε πάει στη Σίκινο, μάλλον σας φαίνεται λίγο ακατανόητο το γιατί να κάνεις μια πρόταση γάμου εκεί. Αλλά αν ρωτήσετε κάποιον που έχει πάει σε αυτό το μικρό νησί, θα σας πει σίγουρα ότι αν δεν έχετε ατενίσει το γαλάζιο του Αιγαίου και το χρυσό του ήλιου από την Ιερά Μονή Ζωδόχου Πηγής (ή μοναστήρι Χρυσοπηγής), τότε δεν ξέρετε τι χάνετε. Και έτσι ακριβώς είναι. Πάρος, Σίφνος, Μήλος, ακόμα και Κίμωλος φαίνονται μέχρι εκεί που πάει το μάτι σου. Όλες οι Κυκλάδες, μπροστά σου. Τι άλλο να ζητήσεις;

  • 8

    Περπατώντας στον «Δρόμο της Αγάπης» στην ορεινή Βυτίνα

    Αιωνόβια πλατάνια, αρωματικοί σφένδαμοι, πολύχρωμα φυτά και ηρεμία συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό σαν αυτά που βλέπεις σε φωτογραφίες στο Instagram και νομίζεις ότι είναι κάποια ζωγραφιά και όχι ένα πραγματικό μέρος. Στην ορεινή Αρκαδία, στο γραφικό χωριό της Βυτίνας, μπορείς να περπατήσεις τη διαδρομή που έκαναν και οι νέοι των παλιών εποχών, όπου και αντάλλασσαν «πονηρά» βλέμματα με τις αγαπημένες τους. Μέχρι και σήμερα, παραμένει ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη της Ελλάδας για περπάτημα και ανταλλαγή όρκων αγάπης.

  • 7

    Θαυμάζοντας το κάστρο της Μονεμβασιάς

    Σε περίπτωση που έχετε επηρεαστεί πολύ από το «Game Of Thrones» ή σας αρέσουν οι δεσποσύνες, οι ιππότες, οι ξιφομαχίες, «Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα» και οτιδήποτε αφορά τη μεσαιωνική περίοδο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, η Μονεμβασιά είναι με διαφορά ο πλέον ιδανικός προορισμός σας. Και αν προσθέσετε σε όλο αυτό το σκηνικό, το ότι στη Μονεμβασιά βρίσκεται το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου, ο οποίος έχει υμνήσει με μοναδικό τρόπο τον έρωτα, τότε μην το σκέφτεστε καθόλου για το που πρέπει να ζητήσετε από την καλή σας να περάσει μαζί σας τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της.

  • 6

    Χαλαρώνοντας στο γραφικό Γαλαξίδι

    Στενοί δρόμοι, πετρόχτιστα σπίτια, όμορφα παγκάκια με θέα το λιμάνι και μια γενικότερη αίσθηση πως ζεις σε μια άλλη εποχή. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης αποτελείται από πλιθόχτιστα αρχοντικά, τα οποία υπενθυμίζουν το θαυμαστό παρελθόν της και προσδίδουν μια ευρωπαϊκή αύρα. Το Γαλαξίδι είναι ένα ιδανικό μέρος για να απολαύσεις τον ήλιο που δύει και χρωματίζει όχι μόνο τη θάλλασα, αλλά ολόκληρη την περιοχή. το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσει μια νέα περιόδος στη σχέση σας γεμάτη ηρεμία και αρμονία.

  • 5

    Καθώς χάνεσαι στα στενά της Άνω Σύρας στην Ερμούπολη

    Το μέρος που ενέπνευσε τον Μάρκο Βαμβακάρη να παινέσει τη «Φραγκοσυριανή» που του πήρε τα μυαλά, είναι το πιο όμορφο σημείο για περίπατο στην Ερμούπολη. Πολύχρωμα σοκάκια, αρωματικά λουλούδια, αμέτρητα σκαλιά, παλιές εκκλησίες συνθέτουν ένα μωσαϊκό βαθιά επηρεασμένο από την ορθόδοξη και καθολική χριστιανική παράδοση, αλλά πλήρως εναρμονισμένο με την αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα των Κυκλάδων. Και αν ο Μάρκος ύμνησε εκεί τον έρωτα της ζωής του, φαντάσου πως θα νιώθεις εσύ.

  • 4

    Στην αρχόντισσα του Ιονίου, την Πάργα

    Γραφική και κοσμοπολίτικη, παραδοσιακή και μοντέρνα, η Πάργα σε περιμένει κάθε καλοκαίρι να εξερευνήσεις τα πεντακάθαρα νερά της, την πλούσια νυχτερινή ζωή της και την ντόπια κουζίνα. Παραλίες, κάστρο, λιμανάκι, πολύχρωμα σπίτια απ' όλα θα βρεις εκεί. Κοινώς, μιλάμε για το πιο ρομαντικό μέρος των παραλίων της Ηπείρου. Χτισμένη σε αμφιθεατρικό σημείο, προσφέρει ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, όπου το «ΝΑΙ» φαντάζει ως η μόνη δυνατή απάντηση.

  • 3

    Με άρωμα Ενετών στο λιμάνι των Χανίων

    Τα Χανιά είναι αναμφισβήτητα η πιο όμορφη και γραφική πόλη της Κρήτης. Το βενετσιάνικο λιμάνι και ο φάρος που έχει γίνει το σύμβολο της πόλης, το πιστοποιούν. Μπορεί όλη η Κρήτη να είναι μια ζωγραφιά, με άπειρα μέρη για να επισκεφτείς, αλλά τα Χανιά έχουν κάτι μοναδικό στον τρόπο που σε υποδέχονται από την πρώτη στιγμή που πατάς το πόδι σου εκεί. Αρκεί μία βόλτα στο λιμάνι για να ερωτευτείς την πόλη. Και μπορεί μαζί με την πρόταση γάμου να σκεφτείς να μετακομίσεις μόνιμα εκεί. Πολλοί το έχουν κάνει.

  • 2

    Αναπνέοντας φρέσκο αέρα στα χωριά του Πηλίου

    Μακρυνίτσα, Τσαγκαράδα, Μηλιές, Άγιος Λαυρέντιος, Βυζίτσα, Ζαγορά, όπου και να πας στο Πήλιο, μόνο αρχοντιά αναπνέεις. Βουνό και θάλασσα. Πράσινο και μπλε. Κορυφές και βυθός. Αν υπάρχει ένα μέρος στην Ελλάδα που δεν βαριέσαι ποτέ να το εξερευνείς, αυτό είναι με διαφορά το Πήλιο. Από τις χιονισμένες κορυφές στα γαλάζιο βυθό, αυό το σημείο της Μαγνησίας μπορεί απλώς να σε μαγέψει. Σχεδόν κυριολεκτικά. Μόνο εδώ γίνεσαι ένα με τη φύση και υπακούς σε ό,τι σε προστάζει.

  • 1

    Στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, τη Θεσσαλονίκη

    Την έχουν χαρακτηρίσει ως «Νύμφη του Θερμαϊκού» και δεν έχουν άδικο. Λένε ότι σε αυτή την πόλη κανείς δεν κλείνει μάτι και ισχύει 100%. Υποτίθεται πως ο έρωτας περνά από το στομάχι και σε αυτή την πόλη το διαπιστώνεις σε κάθε γωνιά. Τι έχουν υμνήσει σε τόσα τραγούδια που έχει χαθεί το μέτρημα. Ό,τι και να πεις για τη Θεσσαλονίκη, είναι λίγο. Πολύ λίγο. Είναι τόσο ξεχωριστή όσο την παρουσιάζει και ο πλέον «τοπικιστής» Σαλονικιός. Γιατί ξέρεις ότι δεν υπερβάλει. Ο υπερθετικός βαθμός είναι συνώνυμο με αυτήν την πόλη, όπως πρέπει να είναι και με τη σχέση σου.

BEST OF LIQUID MEDIA