Επιστήμη
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βέρνερ ψον Μπράουν: Ο Ναζί επιστήμονας που προέβλεψε ότι ένας άντρας με το όνομα «Elon» θα αποικίσει τον Άρη!

Σε βιβλίο που έγραψε 70 χρόνια πριν, ο Γερμανός μηχανικός Βέρνερ φον Μπράουν κατέγραψε μια τεράστια προφητεία, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα, μέσω Twitter

Ο Γερμανός μηχανικός Βέρνερ φον Μπράουν, Πρωτοχρονιά του 1961 (Πηγή: Getty Images)
Ο Γερμανός μηχανικός Βέρνερ φον Μπράουν, Πρωτοχρονιά του 1961 (Πηγή: Getty Images)

Ο Γερμανός μηχανικός Βέρνερ φον Μπράουν γράφοντας το 1952 το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας με τον τίτλο «Project Mars» περιέγραψε έναν άνθρωπο που ονομάζεται «Έλον», ο οποίος κυβερνούσε τον Άρη, τον Κόκκινο Πλανήτη. Σε ένα απόσπασμα του βιβλίου, ο συγγραφέας αναφέρει ότι «...δημιουργήθηκε μια κυβέρνηση στον πλανήτη Άρη, με επικεφαλής δέκα άντρες. Αυτοί οι άντρες εργάστηκαν κάτω από έναν ηγέτη που το όνομά του είναι Έλον, εκλεγμένος με καθολική ψηφοφορία για πέντε χρόνια».

Ο Βέρνερ φον Μπράουν ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς επιστήμονες του 20ού αιώνα και βασικό πρόσωπο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας πυραύλων στη ναζιστική Γερμανία. Ωστόσο, μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, φυγαδεύτηκε κρυφά από τους Αμερικανούς και έγινε πρωτοπόρος της διαστημικής τεχνολογίας για λογαριασμό της NASA.

Το βιβλίο του «Project Mars» μπορεί να ήταν μια επιστημονική φαντασία, αλλά περιελάμβανε ακριβείς επιστημονικούς υπολογισμούς για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδέψουν στον Άρη. Η «προφητεία» του φον Μπράουν πήρε σάρκα και οστά τα τελευταία δέκα χρόνια. Αλλά, τέτοια σύμπτωση στο όνομα του ...εμπνευστή, δημιουργού και αρχηγού;

Image
Ο Έλον Μασκ δεν έκρυψε ποτέ τη φιλοδοξία του να γίνει «κυρίαρχος του διαστήματος» (Πηγή: ΑΠΕ)

Την τελευταία βδομάδα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφεραν τον Έλον Μασκ ξανά στο προσκήνιο, χάρη σε αυτή τη δημοσίευση:

Σε ένα απόσπασμα του βιβλίου του, ο φον Μπράουν περιγράφει το σύστημα διακυβέρνησης του Άρη από ανθρώπους, με το Ανώτερο Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων να αποτελείται από 60 άτομα, 10 εκ των οποίων είχαν δικαίωμα ψήφου για την ανάδειξη Αρχηγού, του «Έλον». 70 χρόνια αργότερα, ο πραγματικός «Έλον» είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Γη, με σχέδια να αποικίσει τον Κόκκινο Πλανήτη μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Στα 49 του χρόνια, δηλώνει πως η εταιρεία του SpaceX θα βοηθήσει την ανθρωπότητα να μετατραπεί σε ένα είδος αποίκων άλλων πλανητών, έχοντας σαν όραμα να καταφέρει να στείλει ένα εκατομμύριο ανθρώπους στον Άρη στη διάρκεια της ζωής του, χρησιμοποιώντας έναν στόλο 1.000 ισχυρών πυραύλων.

Σε μια σειρά tweets πέρυσι, ο Elon περιέγραψε πώς τα σχέδιά του για διαστημικά ταξίδια, μέσα στην επόμενη 20ετία θα έχουν γίνει εφικτά για οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από το εισόδημά του. «Πρέπει να είναι κάποιος που να το θέλει πραγματικά. Και εάν το θέλει πραγματικά, μπορώ να του εξασφαλίσω τον τρόπο να πάει εκεί, ακόμη και με δάνεια διαθέσιμα για όσους δεν έχουν χρήματα», έγραψε.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Έλον Μασκ #Άρης #Διάστημα #Πύραυλος