ΕΠΙΣΤΗΜΗ
29/04/2022 18:58

Εκλειψη Ηλίου: Πώς θα παρακολουθήσετε το φαινόμενο το Σάββατο 30 Απριλίου

Από τις 20:45 το βράδυ του Σαββάτου 30 Απριλίου, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μερική έκλειψη Ηλίου, που είναι η πρώτη για το 2022 - Σε ποιες περιοχές του πλανήτη θα είναι ορατό το φαινόμενο, σύμφωνα με τη NASA

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Εκλειψη Ηλίου: Πώς θα παρακολουθήσετε το φαινόμενο το Σάββατο 30 Απριλίου
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Η πρώτη έκλειψη Ηλίου του 2022 θα γίνει το Σάββατο 30 Απριλίου. Πρόκειται για μερική έκλειψη και μόνο όσοι είναι κάτοικοι στο νότιο ημισφαίριο του πλανήτη θα μπορέσουν να τη δουν, φορώντας βέβαια τα κατάλληλα προστατευτικά γυαλιά για τη δουν με ασφάλεια.

Πού θα είναι ορατή η μερική έκλειψη ηλίου

Η μερική έκλειψη ηλίου θα είναι ορατή στη Χιλή, στην Αργεντινή, στο μεγαλύτερο μέρος της Ουρουγουάης, στη δυτική Παραγουάη, στη νοτιοδυτική Βολιβία, στο νοτιοανατολικό Περού και σε τμήμα της νοτιοδυτικής Βραζιλίας, σύμφωνα με τη NASA. Επίσης, στη βορειοδυτική ακτή της Ανταρκτικής, στον Ατλαντικό Ωκεανό έξω από τη νοτιοανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής, στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό και Νότιο Ωκεανό.

Πώς θα δείτε την έκλειψη

Το φαινόμενο μπορείτε να το δείτε ζωντανά από τις 20:45 του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας):

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στο 2022 αναμένονται τέσσερις εκλείψεις. Η επόμενη θα είναι ολική έκλειψη Σελήνης τη νύχτα της 16ης Μαΐου. Στις 25 Οκτωβρίου αναμένεται ηλιακή έκλειψη που θα είναι ορατή στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, τη βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και σε μέρος της Ασίας.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΣ NASA
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ