Μενού
nasa
Ο τυφώνας Ian όπως καταγράφηκε από δορυφόρο της NASA | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Η NASA έχασε επαφή με το Voyager 2 για πρώτη φορά μετά από λανθασμένη εντολή που δόθηκε από ελεγκτές πτήσης και είχε ως αποτέλεσμα η κεραία του να γύρει μακριά από τη Γη. Παρόλο που η κεραία έγειρε μόλις κατά 2%, αυτή η αλλαγή ήταν αρκετή ώστε να χαθεί από τα μάτια της υπηρεσίας. 

Η NASA δήλωσε πως έχει σε επιφυλακή την κεραία της στην Καμπέρα ώστε να εντοπίσει ξανά το Voyager 2 που βρίσκεται τουλάχιστον 19 δισεκατομμύρια μίλια μακριά, γεγονός που κάνει δύσκολη την εύρεση του, αφού χρειάζονται πάνω από 18 ώρες για να σταλεί ένα σήμα στη Γη από τόσο μεγάλη απόσταση. 

Χάθηκε 46 χρόνια μετά 

Το Voyager 2 ξεκίνησε την εκτόξευση του από τη Φλόριντα πριν 46 χρόνια, στις 20 Αυγούστου του 1977, μόλις μερικές εβδομάδες μετά το Voyager 1. Στάλθηκε στο διάστημα με σκοπό να μελετήσει το εξωτερικό ηλιακό σύστημα, τον Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα. Εισήλθε στο διαστρικό διάστημα το 2018, έχοντας ανακαλύψει μια σειρά από νέα φεγγάρια στον Ουρανό και ένα στον Δία.

Ακόμη και σχεδόν 50 χρόνια από την εκτόξευσή τους, το ζευγάρι των διαστημοπλοίων Voyager 1 - 2 συνέχισε να στέλνει χρήσιμες και σημαντικές πληροφορίες στη Nasa για εξέταση από επιστήμονες στη Γη. Συνέβαλαν σε μια σειρά από νέα ευρήματα σχετικά με τα πολύ μακρινά άκρα του ηλιακού μας συστήματος.

Στις 15 Οκτωβρίου αναμένεται η εμφάνιση του ξανά 

Το Voyager 2 είναι προγραμματισμένο να επαναφέρει τον προσανατολισμό του με την επόμενη επαναφορά να είναι στις 15 Οκτωβρίου. Η ομάδα ελέγχου της NASA θα πρέπει να λάβει νέα από το διαστημόπλοιο τότε και σε αυτό το σημείο, χαρακτηρίζουν αυτή την απώλεια σήματος ως προσωρινή παύση επικοινωνίας. Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδεικνύει άλλα προβλήματα πέρα ​​από τις λανθασμένες εντολές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA