Μενού

Δείπνα, guests και εκθέσεις γεμίζουν γευστικά τις επόμενες εβδομάδες μας

Pharaoh
  • Α-
  • Α+

Σεφ μοιράζονται την κουζίνα τους, μενού σχεδιάζονται με άγρια χόρτα, διάσημα κρασιά παντρεύονται με βραβευμένα πιάτα και αβανταδόρικες ετικέτες ποτών συγκεντρώνονται στην Τεχνόπολη.

Όλα αυτά μόλις το επόμενο διάστημα. Ανοίξτε αgenda και σημειώστε.

Το Pharaoh μαγειρεύει Μανιάτικα στις 3 Φεβρουαρίου 

Το εστιατόριο που έγινε το πιο γρήγορο gastro viral δημιούργησε μια τελείως νέα σχολή εξόδου. Έβαλε στη ζωή μας τα περιποιημένα καθημερινά πιάτα της Ελληνικής κουζίνας και τα πάντρεψε με βινύλια και φυσικά κρασιά. Ο Kρητικός Μανώλης Παπουτσάκης ήρθε από τη Θεσσαλονίκη και τα επιτυχημένα του Δέκα Τραπέζια και Χαρούπι για να δώσει ξανά εστιατορική πνοή σε κλασικά μαγειρευτά πιάτα.

Μετά τις διακρίσεις, την καθολική αποδοχή από το κόσμο και τα εντυπωσιακά guests κορυφαίων σεφ στις 3 Φεβρουαρίου ετοιμάζει κάτι εξίσου ιντριγκαδόρικο. Υποδέχεται την σπουδαία σεφ του μανιάτικου εστιατορίου "Ασπασία" Σταυριανή Ζερβακάκου. Η Σταυριανή σε γοητεύει αμέσως όταν μιλάει γλαφυρά για τα υλικά και τον τρόπο που τα συλλέγει, ψάχνει, δοκιμάζει και αξιοποιεί. Στο Pharaoh φέρνει στις αποσκευές της τέτοια μοναδικά προιόντα από τον τόπο της, άγρια χόρτα που μαζεύει η ίδια και μαζί με τον Μανώλη τα γαστροπλάθουν σε συνταγές που υμνούν την Μανιάτικη και Ελληνική κουζίνα. 

PHARAO

Στο Mercato κάνει come back το περιζήτητο brunch της πόλης 

Κάθε Σάββατο και Κυριακή (από εδώ και πέρα) και για δυο slots στη 13:00 και στις 15:30 στο Ιταλικό εστιατόριο του Four Seasons Astir Palace θα γίνεται του brunch. Tο νέο μενού  φέρει την υπογραφή της Μάγκι Ταμπακάκη που ανέλαβε φέτος εξ ολοκλήρου γαστρονομικά το Mercato. 

Τι μας περιμένει; Μια μεγάλη ιταλική γευστική γιορτή  με τα best seller λαζάνια 100 στρώσεων και πολλές καινούργιες πλούσιες, γευστικές και πληθωρικές λιχουδιές, αλλά και πιάτα που φλερτάρουν είτε με τα ψάρια είτε με τα κρέατα. Για να πάρετε μια γεύση θα υπάρχει σταθερά ένα σταντ με ψάρια, θαλασσινά, ιταλικά σεβίτσε, στρείδια και αχιβάδες και ένα με μεγάλη ποικιλία ιταλικών αλλαντικών και τυριών, ενώ έξω θα στήνεται ψησταριά με κρέατα. Επίσης δεν θα λείπουν τα κλασικά αρτοποιήματα όπως οι φοκάτσιες και οι ιταλικές πίτες. Τέλος υπάρχει και το βαρύ πυροβολικό η πλήρης ενότητα τιραμισού και η μηχανή έκπληξη παγωτού.  

Το Symposio του Ark ξεκινάει τέλος Ιανουαρίου 

Το βραβευμένο εστιατόριο της Αθηναϊκής Ριβιέρας και ο επιδραστικός σεφ του Γιάννης Μπαξεβάνης υποδέχονται από τις 31 Ιανουαρίου εννιά από τα σημαντικότερα εστιατόρια που βρίσκονται σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας και μας δίνουν την δυνατότητα να γνωρίσουμε αυτά αλλά και τους σεφ τους σε μια ξεχωριστή γαστρονομική βραδιά.

Η  επέλαση των αστεράτων μαγαζιών με την παρουσία των ταλαντούχων σεφ  θα κρατήσει μέχρι τις 12 Ιουνίου. Το ντεμπούτο γίνεται με το Alfredo's Grand Dining και τον σεφ Απόστολο Αλτάνη. Ο Απόστολος θα μπει στην κουζίνα μαζί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη για να σχεδιάσουν από κοινού ένα μενού πρότυπο της ελληνικής μαγειρικής φιλοσοφίας.

Ark
Ark Restaurant

4 hands dinner στο εστιατόριο Makris 6 και 20 Φεβρουαρίου 

Το εστιατόριο βρίσκεται στην καλύτερη του φάση, μόλις πήρε το αστέρι Michelin  και δεν εφησυχάζει. Συνεχίζει με μια σειρά από ειδικές βραδιές τις Echoes of Greek Gastronomy. Σε αυτές ο residence σεφ Πέτρος Δήμας προσκαλεί αξιόλογους συναδέλφους να μαγειρέψουν μαζί πιάτα εμπνευσμένα από την βιωσιμότητα και την παράδοση. Έτσι στις 6 Φεβρουαρίου καλωσορίζει το εμβληματικό εστιατόριο Μαραθιά από την Τήνο. Το διάσημο εστιατόριο μας γνώρισε την μαγεία ωρίμανσης των ψαριών. Λίγο αργότερα στις 20 Φεβρουαρίου ο Πετρος Δήμος φιλοξενεί τον Μανώλη Παπουτσάκη και μαγειρεύουν πιάτα ωδή στην Ελληνική κουζίνα. 

Makris εστιατόριο
Makris Athens

Γιορτάζουμε 20 χρόνια Οινόκοσμος στις 29 Ιανουαρίου 

Η εταιρεία που έφερε στην Ελλάδα πολύ ιδιαίτερα κρασιά και spirits από διάφορα μέρη του κόσμου κλείνει τα είκοσι χρόνια και το γιορτάζει μαζί μας. Όσοι μένετε στην συμπρωτεύουσα σημειώστε ότι στις 29 Ιανουαρίου σας περιμένει για γνωριμία και δοκιμή 29 κτήματα και εταιρείες ποτών στο Makedonia Palace.   

Ανακαλύπτουμε τα κρασιά του Philippe Bouchard σε ένα αξέχαστο dinner στη Σπονδή 28 Ιανουαρίου

Μια Γαλλική σύμπραξη υψηλών προδιαγραφών έχει κλειστεί καθώς ο γνωστός οίκος της Βουργουνδίας φιλοξενείται στην Σπονδή για ένα μοναδικό dinner με τα βραβευμένα πιάτα του Arnaud Bignon. Εxtra bonus στο δείπνo είναι η παρουσία του Burgundy expert Willem Sichks.

γαστρονομικά ραντεβού
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.