Μενού

Πώς θα είναι άραγε τα κρασιά της Πελοποννήσου το 2040;

Κρασιά Πελοποννήσου
  • Α-
  • Α+

Η αίθουσα Αφροδίτη του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental θα πλημμυρίσει με φιάλες για μία μόνο μέρα, την 3η εβδομάδα του Ιανουαρίου από τις 12:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ. Αρκετές ώρες για να περιηγηθούμε στον μεγαλύτερο Ελληνικό αμπελώνα εκεί που κανακεύονται μερικές από τις πιο σημαντικές γηγενείς ποικιλίες και να τις ανακαλύψουμε μέσα από ένα γευστικό τετ α τετ.

Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλές: το βελούδινο και πολυδυναμικό αγιωργίτικο, την άκρως γοητευτική μαυροδάφνη, το διάσημο και λουλουδάτο μοσχοφίλερο, τον σπάνιο σιδερίτη, τον εκφραστικό ροδίτη, τη σοφιστικέ ρομπόλα, τη πληθωρική κυδωνίτσα, την αρωματική μονεμβασιά και πολλές ακόμα.

Με ένα ποτήρι στο χέρι και με την καθοδήγηση των ίδιων των δημιουργών θα έχουμε την ευκαιρία σε επίσημη πρώτη να δοκιμάσουμε τις νέες σοδειές. Κρασιά φρέσκα, δροσερά, απολαυστικά, δομημένα ότι πρέπει για το καλωσόρισμα του 2025.

Peloponnese Wine Festival Athens

Βέβαια οι 48 οινοπαραγωγοί που δίνουν δυναμικά το παρόν δεν έχουν αρκεστεί μόνο στα νεοπούλια τους έχουν φέρει μαζί τους κρυμμένες και καλά φυλαγμένες προηγούμενες χρονιές καθώς και κρασιά που αποτυπώνουν κρυφούς πόθους, πειράματα, νέες τεχνικές και παραδοσιακές αναβιώσεις.

Για όσους αγαπούν το κρασί αλλά και τους εκκολαπτόμενους οινόφιλους που θέλουν να το γνωρίσουν καλύτερα, το φεστιβάλ είναι μια ιδανική περίπτωση, με βιωματική διάσταση που απαριθμεί πρακτικά πάνω από 450 διαφορετικές φιάλες.

Για όσους δε το επισκεφτούν υπάρχει φέτος έξτρα μπόνους, μια παράλληλη εκδήλωση που εμάς μας άρεσε πολύ, το Peloponnese 2040. Στην αίθουσα conference από τις 14:00 μέχρι τις 20:00 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ένα walk in tasting με άρωμα του μέλλοντος. Πολύ έξυπνο, πολύ ενδιαφέρον και πολύ επoικοδομητικό καθώς οι παραγωγοί θα μοιραστούν μαζί μας όσα τους εμπνέουν και τους απασχoλούν για το μέλλον.

Peloponnese Wine Festival Athens

Νέες τάσεις, καινούργιες ανησυχίες, αναπάντεχες προκλήσεις, επαναστατικές τεχνικές όλα θα αποκαλυφθούν μπροστά μας μέσα από περίπου 40 ετικέτες κρασιών που θα χωρίζονται σε fligts για παράδειγμα υψηλό υψόμετρο, βιώσιμη αμπελουργία, χαμηλό αλκοόλ και σπάνιες ποικιλίες.

Κάθε κρασί θα συνοδεύεται αναλυτικά με όλες τις πληροφορίες του και τον λόγο που το επέλεξε ο παραγωγός ως φορέα του οινικού μέλλοντος. Μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε την διαδρομή σας μέσα από αυτά τα κρασιά. Δοκιμάστε τα καλύτερα ανά κατηγορία ή αν θέλετε πρώτα τα λευκά μετά τα ερυθρά και στο τέλος τα γλυκά.

Τι άλλο μένει να γνωρίζετε; ότι το εισιτήριο αν το αγοράσετε μέχρι τις 17 Ιανουαρίου κοστίζει 12 ευρώ μετά από αυτή την ημερομηνία είναι στα 15 ευρώ και περιλαμβάνει το ποτήρι της γευσιγνωσίας και την είσοδο στην παράλληλη εκδήλωση.

Εισιτήρια: www.more.com

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.