Μενού

Πού θα γευτείς την καλύτερη γλώσσα meuniere;

Gio piata
  • Α-
  • Α+

Μετά από μια επιτυχημένη και πολύ νόστιμη χειμωνιάτικη πορεία το ιταλοτραφές εστιατόριο του ξενοδοχείου The Margi συνεχίζει να μας χαρίζει αβανταδόρικα πιάτα απορροφημένα από την ίδια πηγή έμπνευσης, την γαστρονομική Bel Paese ( δηλαδή όμορφη χώρα ονομασία που παραπέμπει στην Ιταλία) .

gio pisina

Η διαφορά είναι ότι το κάνει από το νέο του πόστο, την εντυπωσιακή πισίνα του ξενοδοχείου, ανεβάζοντας έτσι τους πιο φινετσάτους summer ρυθμούς της πόλης. Με κέντρο το ζωηρό υγρό στοιχείο και φόντο τις υπέροχες βουκαμβίλιες και τις καμαρωτές ελιές, σαλπάρουμε μέσα από πιάτα που φέρουν την ιταλική σφραγίδα, αλλά ενώνουν γευστικά και τεχνικά όλη την Μεσόγειο.

sef Γιακαλής

Η άρτια και πρωτοποριακή σύνδεση τους οφείλεται στην επίβλεψη του πολυβραβευμένου σεφ Παναγιώτη Γιακαλή. Ο Σεφ της Χρονιάς, σύμφωνα με τον θεσμό FNL restaurant awards, αποκωδικοποιεί την γειτονική κουζίνα, φιλτράρει τα χαρίσματα της και τα μπολιάζει με την δική του πολυεπίπεδη δημιουργικότητα.

Το αποτέλεσμα είναι από τη μια βραβεύσιμα signature πιάτα, που παραμένουν στο summer μενού, όπως τα δροσερά Scaloppine al Limone, τα πληθωρικά Gnocchi al Tartufo και τα καλομαγειρεμένα Linguine με καραβίδα.

ο χώρος του gio

Και από την άλλη ο εμπλουτισμός με γευστικούς νεογνούς, δηλαδή με συνταγές που κάνουν το καλοκαιρινό ντεμπούτο τους. Κορωνίδα αυτών είναι η απόλυτη γλώσσα meuniere. Το πιάτο εκφράζει την μεσογειακή απλότητα και ανοίγει τα πανιά για περισσότερες τέτοιες ραφιναρισμένες πινελιές όπως η κοτολέτα milanese και το φιλέτο mignon.

gio τα γλυκά

Στο ίδιο επίπεδο βρίσκονται τα γλυκά που υπογράφει ο επίσης διακεκριμένος σεφ Μανώλης Στήθος. Ο ταλαντούχος patissier έλαβε φέτος τον τίτλος του Patissier της Χρονιάς από τους Χρυσούς Σκούφους. Οι δημιουργίες του σαν την καταιγιστική μους σοκολάτας ή το αέρινο τιραμισού επιβεβαιώνουν το χρίσμα.

Ωστόσο, για όσους θέλουν να τελειώσουν το δείπνο τους σαν βέροι Ιταλιάνοι καλύτερα να επιλέξουν για το φινάλε το Affogato, το παγωτό με τον espresso. Τελευταία λεπτομέρεια προσφέρουν τα ευφάνταστα ποτά του Κωνσαντίνου Καρασάββα αλλά και οι ενδιαφέρουσες επιλογές σε ελληνικά και ξένα κρασιά.

τραπέζι gio

Σύντομα θα επισκεφτούμε το εστιατόριο για να δοκιμάσουμε όλα τις νέες προσθήκες και εννοείται θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για την συνολική γαστρονομική. εμπειρία.

The Margi Hotel, Λητούς 11, Βουλιαγμένη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.