Τα αριστουργηματικά Stirring stars επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στο fine dining εστιατόριο “The Private Kitchen” του Costa Navarino και προσφέρουν μαγικές βραδιές κεντημένες με υψηλή γαστρονομία και εμβληματικά κρασιά.

Παρά τα λίγα χρόνια του, το Mandarin έχει ήδη καθιερωθεί σε κοιτίδα αριστοτεχνικών γεύσεων και σε σημείο συνάντησης για όλους τους απαιτητικούς connoisseurs της γαστρονομίας.
Σε ένα πανέμορφο σκηνικό, που επιτρέπει το ατελείωτο αγνάντεμα στον κόλπο του Ναυαρίνου, ο executive σεφ του άκρως στιλάτου εστιατορίου, Bertrand Valegeas θα υποδεχτεί τους φιλοξενούμενους σεφ αλλά και τους επισκέπτες.

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στην φετινή εκδοχή είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε μενού που εξιστορούν μαγειρικές ιστορίες και επομένως βγάζουν αναπάντεχο συναίσθημα και ψυχή. Κάθε πιάτο θα είναι σαν μια αφήγηση από την ιστορία, την πορεία, την φιλοσοφία και την καταγωγή του σεφ. Ένα τέτοιο ταξίδι σίγουρα δημιουργεί μια διαφορετική εμπειρία και ένα άλλο δέσιμο με τον σεφ και τις γεύσεις του.
Η πρώτη ιστορία θα εξελιχθεί στις 6 και 7 Ιουνίου με καθοδηγητή τον διάστερο σεφ Maxime Gilbert. Ο διάσημος σεφ του πολυβραβευμένου Ecriture στο Χονγ Κονγκ είναι μεγάλος γευσιπλάστης της μητρικής Γαλλικής κουζίνας και για τις βραδιές αστεριών έχει ετοιμάσει πιάτα που ενσωματώνουν προχωρημένες τεχνικές ικανές να προκαλούν έντονο εντυπωσιασμό.

Την κουζίνα αργότερα στις 4 και 5 Ιουλίου καταλαμβάνει ο Julien Royer. Ο τριάστερος σεφ του Odette στη Σιγκαπούρη έχει εντρυφήσει με μεγάλη επιτυχία στη βιωσιμότητα και αυτή θα αποτελέσει την αρχή και την έμπνευση των πιάτων του και στο Costa Navarino. Στις συντσγές του πλέκει με αριστοτεχνία εποχιακά υλικά και τα μετατρέπει σε εκλεκτή γευστική εμπειρία.
Την σκυτάλη στις 12 και 13 Ιουλίου παίρνει ένας ακόμα θρύλος ο Pascal Barbot επίσης με τρία αστέρια Michelin για να μας μυήσει στην δική του ευρηματική κουζίνα, αυτή που έχει αναδείξει το εστιατόριο Astrance στα καλύτερα του κόσμου.

Στις 27 Ιουλίου και 1 Αυγούστου φεύγουμε από Γαλλία και ταξιδεύουμε γαστρονομικά στην Ιταλία με τον Daniele Cason. O ταχυδακτυλουργός της ιταλικής κουζίνας και εμπνευστής του βραβευμένου The Pizza bar on 38th στο Τόκιο θα μας συστήσει την πιο συναρπαστική εκδοχή της pizza σε ένα μενού που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα ανοίξει τους ορίζοντες μας σε όσα ξέραμε μέχρι τώρα για το δημοφιλές έδεσμα της Ιταλίας.
Συνεχίζουμε πιο γλυκά στις 3 και 4 Αυγούστου αφού ο executive σεφ του Lutetia στο Παρίσι, Nicolas Guercio ετοιμάζεται για γλυκό ρεσιτάλ ανακατεύοντας παραδοσιακές και μοντέρνες γεύσεις.

Στο τέλος του Αυγούστου 29 και 30 δυο δικοί μας πολυβραβευμένοι σεφ ο Αστέριος Κουστούδης και ο Νίκος Λειβαδίας του Tudor Hall θα ξεσηκώσουν γαστρονομικά τους επισκέπτες στήνοντας συνταγές που ραφινάρουν και εξελίσσουν την Ελληνική Κουζίνα με μαγικό και δημιουργικό τρόπο.
Οι βραδιές αστεριών ολοκληρώνονται στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου με την βραβευμένη με δυο αστέρια Fanny Rey να ενώνει τις δυνάμεις της με τον pastry σεφ Jonathan Wahid και να συνθέτουν μια συνοχή πιάτων που θα μείνουν αξέχαστα.

Από την άλλη οι οινικές βραδιές κρατούν υψηλά το επίπεδο και παρουσιάζουν μια σειρά από τους καλύτερους διεθνείς και ελληνικούς οίκους. Οι εκπρόσωποι των οινοποιείων και των κτημάτων θα αποκαλύψουν τα μυστικά εμβληματικών κρασιών μέσα από αφηγήσεις για τις ποικιλίες, το terroir και την παραγωγή.
Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 2Ο και 21 Ιονίου τον διάσημο οίκο Maison Billecart Salmon σε μια βραδιά ζευγαρώματος σαμπάνιας και κεντημένων γεύσεων. Στις 27 και 28 Ιουνίου τα ξακουστά chateaux του Μπορντώ Canon και Rauzan Segla, στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου το σημαντικό κτήμα Αργυρού από την Σαντορίνη και στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου τον διάσημο διεθνή οίκο Opus one.

Δεν έχουμε την δυνατότητα να βρούμε και να δοκιμάσουμε τόσους αστεράτους σεφ μαζεμένους. Αν θέλετε να βιώσετε το δυνατό γαστρονομικό και οινικό κρεσέντο μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς στο +302723099888 ή μέσω emailστο [email protected].
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.