Μεσημέρι Σαββάτου και όμως έξω από την πόρτα του Rock n Roll είναι ήδη χαμογελαστές παρέες που περιμένουν να μπουν μέσα. Το μαγαζί που κοντεύει με θριαμβευτικό τρόπο την τέταρτη δεκαετία του μπορεί να έχει γαλουχίσει διαφορετικές γενιές στην πολύχρωμη Αθηναική διασκέδαση παραμένει όμως πάντα και ένα σημείο άκρως ενδιαφέρουσας γαστρονομικής πρόκλησης. Με μια τέτοια επιστρέφει τη φετινή χρονιά, αλλάζοντας τελείως γευστική σελίδα υπό την αιγίδα του Άνταμ Κοντοβά.
Ο Άνταμ Κοντοβάς έχει δείξει τα αντισυμβατικά και δημιουργικά του δείγματα όχι μόνο στο δικό του εστιατόριο "Ex Machina" αλλά και σε όλες του τις συνεργασίες. Είναι ένας σεφ με έμφυτο ταλέντο το αρμονικό πάντρεμα διαμετρικά αντίθετων κουζινών, προσφέροντας πιάτα που αν μη τι άλλο δεν είναι ποτέ βαρετά και συνηθισμένα. Την ίδια πρωτότυπη συνταγή ακολουθεί στο μενού ντεπούτο του εστιατορίου κεντώντας αριστοτεχνικά στοιχεία από Αμερική και Ανατολή.

Καθόμαστε στην κάτω σάλα στους δερμάτινους καναπέδες με την ωραία φιλική διάταξη και με φόντο την εντυπωσιακή τεράστια μπάρα και τον πολυέλαιο σήμα κατατεθέν και μπαίνουμε στο ρετρό κλίμα και διάθεση που αποπνέει ο χώρος. Πριν τελειώσουμε την οπτική περιήγηση στα δυνατά σημεία της αίθουσας έρχεται το μενού και όπως το περιμέναμε έχει την αυθεντική σφραγίδα του σεφ με προτάσεις σέξι, κουλ, ιντριγκαδόρικες, comfort και πρωτοποριακές. Πιάτα για να γαργαλίσεις τον ουρανίσκο σου, να μοιραστείς, να φας με το χέρι και να περάσεις καλά.
Ξεκινήσαμε με μια υποδειγματική σαλάτα με ψητές και ωμές ντομάτες, κάσιους που έδιναν πόντους στην υφή και φρούτα που εμπλούτιζαν με ευχάριστη δροσιά. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι πρόκειται για μια εξαιρετική εκδοχή ελληνικής σαλάτας. Το δεύτερο ωστόσο πιάτο ένα επίσης διαφορετικό ταρτάρ αποτελεί σίγουρα αιχμή του δόρατος. Έρχεται σερβιρισμένο με new age τρόπο απλωμένο στο πιάτο, ενώ συνοδεύεται έξυπνα με ένα γλυκόξινο τσάτνει τομάτας, που δεν καλύπτει αλλά το αντίθετο ενισχύει την ένταση του ταρτάρ και ένα γιαούρτι που δρα καταλυτικά και αναζωογονητικά στον ουρανίσκο.


Συνεχίσαμε με δυο από τα best seller του καταλόγου τις rock φτερούγες και τις γαρίδες sando για να διαπιστώσουμε ότι επάξια κερδίζουν τις εντυπωσεις. Το πιο δημιουργικό κατά την γνώμη μου πιάτο ήταν το επόμενο μια πειραγμένη καρμπονάρα τορτελίνι με πεκορίνο και γκουαντσιάλε. Όλες οι γεύσεις έδεναν μεταξύ τους και κάθε μπουκιά είχε ένταση και νοστιμιά.
Επίσης εκφραστικό πιάτο το rock smash ένα burger που τα έχει όλα και βασικά είναι ζουμερό. Ενδιαφέρον τέλος έχουν τα ταιλανδέζικα noodles, τα οποία είναι καλομαγειρεμένα και παιχνιδιάρικα, καθώς ο κιμάς κοτόπουλο μπλέκεται με κιμτσι και φιστίκια. Όσο για την επιτομή του share είναι το τεράστιο εναλλακτικό hot dog και τα flatbreads μπολονέζ ή μανιτάρια. Για το φινάλε ιδανικό είναι το αμερικάνικο cheesecake που έχει μια φοβερή miso butterscotch και δίπλα παγωτό.
Ένα tip μην αγνοήσετε τον κατάλογο των cocktails είναι εξίσου καλά και κάνουν πολύ καλά ντουέτα με τα πιάτα. Εγώ έδωσα προβάδισμα στο bloody mary.
Λουκιανού 6, Κολωνάκι, 2107210065
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.