Μενού

Τα πιο σημαντικά γαστρονομικά openings του φετινού καλοκαιριού

posidoneion
  • Α-
  • Α+

Είμαστε πλέον στην επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και το ένα άνοιγμα διαδέχεται το άλλο. Κλασικοί προορισμοί έχουν μοντάρει τις μηχανές τους με νέα γαστρονομικά υλικά, βραβευμένα και δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας έχουν αγκυροβολήσει σε παραθαλάσσια πόστα, διακεκριμένοι σεφ έχουν βάλει το χεράκι τους σε προχωρημένα καλοκαιρινά πιάτα και ντεμπούτα κλείνουν το σερί των γαστρονομικών αναβαθμίσεων του 2025.

nikki beach

Όπως καταλαβαίνετε μας περιμένουν ενδιαφέροντες γευστικοί μήνες σε πολλά διαφορετικά καλοκαιρινά στέκια. Ιδού μερικά από αυτά που σήμαναν την νέα σεζόν για να κάνετε τα κατάλληλα booking σας.

Στη Σαντορίνη

Στον όμιλο Κατοικίες

Οι Katikies Σαντορίνη φέτος ανάβουν 38 κεράκια στην τούρτα τους και γιορτάζουν την πολύτιμη συμβολή τους στην άρτια φιλοξενία και την γαστρονομική ανάταση με μια νέα αστεράτη συνεργασία στην κατηγορία του γλυκού και όχι μόνο.

Αυτό το καλοκαίρι ο βραβευμένος pastry chef Ιωάννης Κίκιρας δεν θα εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες του στο Joel Robuchon στο Λονδίνο ή στο Armami hotel στο Ντουμπάι, αλλά θα δέσει την δημιουργική του άγκυρα στην Σαντορίνη αναβαθμίζοντας όλη την εμπειρία του πρωινού. Πλέον στις Κατοικίες θα ξεκινάμε τις μέρες μας με πεντανόστιμο σπιτικό τραχανά και new age πίτες, όπως πρασόπιτες, τυρόπιτες και σπανακόπιτες.

kirini

Παραμένουμε στις Katikies και συγκεκριμένα στην Kirini, το brand του ομίλου που έχει συνδεθεί περισσότερο από όλα με την ευεξία. Ωστόσο οι κορυφαίες υπηρεσίες περιποίησης συνοδεύονται και πλαισιώνονται με τις ανάλογες υψηλού επιπέδου γαστρονομικές προτάσεις.

Στο εστιατόριο Therasia του ξενοδοχείου απολαμβάνουμε απαράμιλλη θέα προς τη Θηρασιά και το ηφαίστειο ενώ γευόμαστε άρτια μεσογειακή κουζίνα.

Πάμε στο Ημεροβίγλι και στις Katikies Chromata, εκεί που μπορούμε να αγναντεύουμε με τις ώρες την καλντέρα, να χαλαρώνουμε με τα υπέροχα χρώματα του πιο διάσημου ηλιοβασιλέματος και κυρίως να τρώμε το ανανεωμένο μενού του πιο εμβληματικού εστιατορίου του νησιού, του Κουκούμαβλου.

katikies chromata

Τελευταία στάση στα Φηρά και στις Katikies Garden εκεί που βρίσκουμε ένα από τα εστιατόρια βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο το Selene. Το μενού επιμελείται ο Έκτορας Μποτρίνι και φέτος επιφυλάσσει μια έκπληξη.

Για πρώτη φορά θα τρέξει στο εστιατόριο ένα πρωτότυπο γαστρονομικό project, με σημείο αναφοράς τις διαδραστικές εμπειρίες με τον επισκέπτη. Από την άλλη θα συνεχίσει το Selene να φιλοξενεί την Vedema 2025, την σπουδαίο οινική εκδήλωση, με την υπογραφή του master of wine Γιάννη Καρακάση.

Στο Nikki Beach Resort&spa

Την λειτουργία του ανακοίνωσε επίσης το επιτυχημένο resort που βρίσκεται στην πιο γνωστή παραλία του νησιού, στον Μονόλιθο. Η παραλία με την μαύρη άμμο προσφέρει μια εκπληκτική αντίθεση και ανοίγει την όρεξη για το φαντασμαγορικό πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει το ξενοδοχείο. Ανάμεσα στις πλούσιες εκδηλώσεις μουσικής, μόδας, κινηματογράφου και τέχνης, ξεχωρίζουν οι γαστρονομικές προσθήκες.

nikki 2

Έτσι στις 11 Ιουνίου, 10 Ιουλίου, 9 Αυγούστου και 7 Σεπτεμβρίου έχουν οργανωθεί μοναδικά Moon Dinner. Οι ταξιδιώτες υπό το φως του φεγγαριού θα ζήσουν μια γευστική εμπειρία ειδικά σχεδιασμένη με πιάτα που υμνούν τα καλοκαιρινά υλικά, ενώ θα ακούγονται ζωντανά οι μελωδικοί ήχοι από το βιολί και το σαξόφωνο.

Στη Μύκονο

Katikies

katikies mykonos

Στο αδελφάκι της Μυκόνου, που βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά από την χώρα, η γαστρονομία είναι στο επίκεντρο και απλώνεται τόσο στο Champagne Bar By Fleur de Miraval, όσο και στο Botrini’s Mykonos.

Και στα δυο premium γαστρονομικά spot οι φιλοξενούμενοι έχουν να επιλέξουν σε μενού που φιλτράρουν τις μεσογειακές γεύσεις και τις στολίζουν με φινέτσα και γεύση. Πέρα όμως από αυτό φέτος θα μπορούν να συμμετέχουν σε προσωποποιημένες εμπειρίες, όπως είναι τα μαθήματα μαγειρικής.

Noema

Αθηναγόρας Κωστάκος

Για πέμπτη χρονιά ανοίγει τις πόρτες του το Noema, που φέρει τη γαστρονομική σφραγίδα του πολυτάλαντου Αθηναγόρα Κωστάκου. Πιστό στην γευστική του φιλοσοφία αναδεικνύει τις παραδόσεις, τους ανθρώπους και τις δημιουργικές ιδέες.

Μέσα από την ανοιχτή κουζίνα βγαίνουν ευφάνταστες ελληνικές γεύσεις που τιμούν την εποχικότητα και τα τοπικά προϊόντα, που συλλέγονται από σταθερούς παραγωγούς. Μερικές τέτοιες περιπτώσεις είναι η έξοχη κοιλιά τόνου με καπνιστό βοδινό λίπος και χαβιάρι, το αρωματικό σεβίτσε γαρίδας Κοιλάδας και τα πικάντικα στρείδια με dressing καρπουζιού.

Από τα ορεκτικά ξεχωρίζουμε για την μέση την πληθωρική καβουροσαλάτα με ντόπιο μπλε καβούρι και το κυκλαδίτικο καλαμάρι με chimichuri φρέσκου κρεμμυδιού. Στα κυρίως τα ψάρια ημέρας ψήνονται στην ανοιχτή φωτιά, τα ζυμαρικά ζυμώνονται φρέσκα και τα ελληνικά κρέατα περνάνε σε άλλο επίπεδο.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα αρνίσια σουβλάκια και τα ντόπια χοιρινά λουκάνικα ή παιδάκια καρέ σερβιρισμένα με ψητά ροδάκινα. Όλα τα πιάτα εμπνέονται από την Ελληνικότητα και ποντάρουν στην βαθιά γεύση.

Στη περίπτωση του μπαρ συναντάμε την ίδια προσέγγιση με μείξεις που πατάνε στις ντόπιες πρώτες ύλες. Για παράδειγμα το Kiano, φτιάχνεται με βότκα που έχει πάρει στοιχεία από το τοπικό μπλε τυρί με την τεχνική του fat wash.

Παπαιωάννου

papaioannou

Στην αγκαλιά της παραλίας του Αγίου Στεφάνου για δεύτερη καλοκαιρινή χρονιά δίνει το παρόν το ιστορικό και πολυβραβευμένο εστιατόριο. Χωρισμένο σε τρεις φινετσάτους χώρους σερβίρει πιάτα, που αποτελούν φόρο τιμής στην εκλεκτή ψαροφαγία.

Φυσικά ανάμεσα τους θα βρείτε τη δημοφιλή ταραμοσαλάτα, όπως και την θρυλική σαλάτα Παπαιωάννου αλλά και ό,τι ποθείτε από φρέσκα ψαριά σε διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος.

Drakoulis Garden

Drakoulis

Την πορεία του στο νησί, στα πανέμορφα Ματογιάννια, συνεχίζει και το εστιατόριο ναυαρχίδα της εκλεκτής πρωτεΐνης. Σε έναν υπέροχο χώρο φινετσάτης αισθητικής απολαμβάνουμε το ρεσιτάλ σε κορυφαία κρέατα.

Για να είστε ενημερωμένοι επιλέξτε μια από τις φοβερές wagyu κοπές και δυναμώστε την εμπειρία με ένα από τα δροσερά και πολύ νόστιμα signature cocktails.

Kiku

kiku

To διάσημο sushi restaurant της Αθήνας για μια ακόμα χρονιά βάζει πλώρη για Μύκονο και δένει στο πιο ωραίο summer σκηνικό του νησιού. Στο luxury Numi boutique hotel με φόντο τις πορφυρές νότες του ηλιοβασιλέματος έρχονται τα φρεσκότατα sushimi και τα πολύ δημιουργικά sushi.

Εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε τα αγαπημένα σας ρολάκια και για περισσότερο παιχνίδι να τα ντουετάρετε με ένα εξίσου refreshing ποτό.

Στη Πάρο

Casa Giacomo

casa giacomo

Από την Κηφισιά το Ιταλικά ταπεραμέντο της Casa Giacomo έφτασε μέχρι την Πάρο και συγκεκριμένα μέχρι την Νάουσα. Εκεί στην μικρή Βενετία τα τραπεζάκια απλώνονται έξω και γεμίζουν με τις πιο θελκτικές ιταλικές γεύσεις. Πλούσια πλατό σε τυριά και αλλαντικά, εναλλάσσονται με ευφάνταστα πιάτα ζυμαρικών και με συνταγές που βγάζουν την καλύτερη γεύση από το λαβράκι, την σφυρίδα, την καραβίδα, το χταπόδι, το μοσχάρι γάλακτος και τόσα άλλα.

Στην Τήνο

Odera

Σταμάτης Μαρμαρινός

To ξενοδοχείο τοπόσιμο δεν στέκεται στη συγκλονιστική θέα και στους στιλάτους χώρους του αλλά επενδύει συνεχώς στην γαστρονομική του ταυτότητα. Φέτος μεγαλώνει την δυναμική του και διατηρώντας στα μαγειρικά ηνία τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, υποδέχεται τον πολυβραβευμένο σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό.

Ο Σταμάτης έχει μια ζηλευτή πορεία σε επώνυμες κουζίνες της Ελλάδας και του Εξωτερικού και μια παρακαταθήκη από πολλά βραβεία και διακρίσεις. Σε όλα του τα πόστα έχει τιμήσει την Ελληνική κουζίνα, βάζοντας όμως την δική του μοντέρνα σφραγίδα.

Στο Odera κρατάει τους μαγειρικούς άσσους του και τους εξελίσσει με τις εποχιακές πρώτες ύλες. Στο Eos Bar resaturant παίζει στο τερέν της μπαρασερί ενισχυμένης με Τηνιακές προσθήκες ενώ στο Nosti beach bar & restaurant ραφινάρει τις αγαπημένες μεσογειακές συνταγές

Στις Σπέτσες

Library

Poseidonion Grand Hotel

Στο iconic ξενοδοχείο των Σπετσών κάθε σεζόν εστιάζει στην αναβάθμιση της γαστρονομικής εμπειρίας. Για την summer edition 2025 τα τέσσερα αυτόνομα γευστικά concept έχουν μπολιαστεί με καινούργιες δημιουργικές προτάσεις. Το φιλόξενο και casual Library Brasserie αναδιατυπώνει γνωστές συνταγές και τους δίνει μια νόστιμη comfort διάσταση.

Το βραβευμένο On the Verandah φιλτράρει τα διαλεκτά υλικά, τα περνάει από το δημιουργικό πρίσμα του και τους δίνει μορφή σε συνταγές που εκπροσωπούν επάξια την υψηλή γαστρονομία.

Το Palms the bar στοχεύει στην διασκέδαση με τσαχνπίνικες μείξεις και τα κατάλληλα sushi ζευγάρια ενώ το Bostani του Ποσειδωνίου αναβιώνει μια αυθεντική farm to table εμπειρία, βάζοντας στο πιάτο μας τα υλικά που προέρχονται απευθείας από το ιδιόκτητο κτήμα.

Στα Χανιά

Gallina

gallina

H επιτυχημένη συνέργεια του Domes Zeen Χανιά με το viral Αθηναϊκό εστιατόριο Gallina σφραγίζεται για δεύτερη χρονιά. Στο μενού διατηρούνται μερικά από τα best seller πιάτα, όπως το Ταρτάρ Wagyu και Γαρίδας, το κοτόπουλο που κλείνει το μάτι στην Κρήτη, και το Χριστόψαρο “Α Λα Πολίτα” αλλά έρχονται και νέες συμπληρωματικές ιδέες που θα δώσουν έχτρα γεύση στο καλοκαίρι μας.

Τα νεόφερτα πιάτα ενσωματώνουν την φιλοσοφία του Gallina και ενορχηστρώνονται σε ένα ρεσιτάλ γεύσεων που εναρμονίζουν κλασικές πινελιές με ανατρεπτικές προσθήκες.

Στη Χαλκιδική

Coral Hotel & Spa

coral

Τηρώντας το ρητό σαν την Χαλκιδική δεν έχει οδεύουμε για το Coral, στην καρδιά της Κασσάνδρας, το οποίο φέτος έχει θέσει ακόμα υψηλότερους τρώγειν και πίνειν στόχους.

Σε ένα περιβάλλον που ενώνει το γαλάζιο της θάλασσας, με το πράσινο του πευκοδάσους από το πρωί ο επισκέπτης μπορεί να επιδοθεί σε ένα ατελείωτο food και drink party.

Ξεκινώντας από το Ertha Restaurant με καλό καφέ και πληθωρικό μπουφέ και συνεχίζοντας το βράδυ εκεί με γεύσεις που φλερτάρουν με ολόκληρο τον κόσμο ή αλλάζοντας τοποθεσία με προσανατολισμό κάποιο από τα άλλα εστιατόρια του ξενοδοχείου με πιο εξειδικευμένους γευστικούς προορισμούς.

Ένας τέτοιος στο Apiro sea & sky restaurant μας ταξιδεύει γευστικά ανάμεσα σε Ελλάδα, Ιαπωνία και Περού. Για όσους επιμένουν στις Ευρωπαϊκές γεύσεις από την άλλη υπάρχει το Delizia που φτιάχνει αυθεντικές ιταλικές συνταγές.

Γι αυτό το καλοκαίρι το φαγητό συνεχίζεται ακόμα και στην παραλία με το νέο Rhoda Food truck. Το φορτηγάκι κάνει το ντεμπούτο του και κερδίζει τις εντυπώσεις με έξυπνο street food και sexy cocktails

Στη κατηγορία ποτού επίσης οι επιλογές είναι πολλές. H εντυπωσιακή infinity pool φιλοξενεί το διάσημο Teddys Speakeasy με τα βραβευμένα signature cocktails τους, ενώ δίπλα το sip & swim all day rose σερβίρει αρωματικά ροζέ αφρώδη κρασιά.

Το βράδυ τόσο στην παραλία όσο και στις πισίνες του ξενοδοχείου ανεβαίνουν οι λάτιν ρυθμοί και στο πλαίσιο των Havana Days & nights γεμίζουν τα ποτήρια με φοβερές τεκίλες.

Τέλος, το Bubbles & Sparkles προσθέτει μια νότα κομψότητας στα βράδια του Cora, με εκλεκτές σαμπάνιες και live jazz μουσικές στο ατμοσφαιρικό Lobby Bar. Για τους λάτρεις των πούρων, το Teddy’s Speakeasy θα προσφέρει μοναδικές pairing εμπειρίες με signature cocktails και επιλεγμένους κωδικούς κουβανέζικων πούρων στο ειδικά διαμορφωμένο Habanos Lounge!

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.