Μενού

Τρεις προσωπικότητες της γαστρονομίας για μια βραδιά στην Σπονδή

Σπονδή
  • Α-
  • Α+

Η Σπονδή, η αιχμή του δόρατος για το αθηναικό fine dining δεν εφησύχασε ποτέ στις δάφνες της, εδώ και 30 χρόνια ασταμάτητα σμιλεύει την υψηλή γαστρονομία και γαλουχεί νεογνούς σεφ και εκκολαπτόμενους foodies.  

Μέσα σε αυτή την συνεπή πορεία πέρασαν από την κουζίνα της σεφ που εκπαιδεύτηκαν, άφησαν ζωηρό το αποτύπωμα τους και στη συνέχεια εφοδιασμένοι με την μαγειρική της προίκα μεγαλούργησαν. Μερικοί από αυτούς, μετά από ιδιαίτερο κάλεσμα του ιδιοκτήτη του εστιατορίου, Απόστολου Τραστέλη επιστρέφουν στον τόπο του γαστρονομικού εγκλήματος και μας χαρίζουν σπουδαίες γευστικές στιγμές.

Συγκεκριμένα πέντε κορυφαίοι σεφ πρώην φιντάνια του εστιατορίου δίνουν το παρών στα πλαίσια μιας σειράς δείπνων με τον τίτλο Σπονδή Herritage 1996- 2024 και μοιράζονται την κουζίνα με τον επί χρόνια οδηγό της, τον Arnaud Bignon συνθέτοντας ένα ειδικό μενού, που φλερτάρει με το ένδοξο παρελθόν, την ιστορία τους εκεί και περιτυλίγεται από τις νέες προκλήσεις που προκύπτουν από την συνεργασία τους. 

3 προσωπικότητες της γαστρονομίας για μια βραδιά στην Σπονδή

Σήμερα Τρίτη 21 Ιανουαρίου, ο Arnaud υποδέχεται τον Παύλο Κυριάκη, τον σεφ της νέας γενιάς που ξεχώρισε και επικροτήθηκε με αστέρι michelin και τον διάσημο pastry σεφ, Δημήτρη Χρονόπουλο για να μας ταξιδέψουν στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μέσα από 6 γευστικά στάδια.  

Θα δοκιμάσουμε τρεις πρωτότυπες υφές του λαγόχορτου, θα ανακαλύψουμε την νοστιμιά της καραβίδας, θα γευτούμε το πάντρεμα του στρειδιού με το λαβράκι, θα θυμηθούμε το ιστορικό μοσχάρι με gorgonzola και ζυμαρικά, θα φρεσκαριστούμε με τον αφρό λεμονιού και τον άνηθο και θα γλυκαθούμε με sable βούτυρο, κρέμα λευκής σοκολάτας, χαβιάρι και sorbet ροζέ σαμπάνιας. 

Τέλος αν επιθυμούμε μπορούμε να συνδυάσουμε τα πιάτα με επιλεγμένα κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα και να ενισχύσουμε την εμπειρία. 

Πύρρωνος 5, Αθήνα 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.