Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας συγκλονιστικός Λούις Χάμιλτον πανηγύρισε τη νίκη στο Grand Prix του Σάο Πάολο, δέκατο-ένατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Μία νίκη που τον έφερε σε απόσταση 14 πόντων από τον μεγάλο του αντίπαλο στο κυνήγι του τίτλου, Μαξ Φερστάπεν. Και μία νίκη που ήρθε κόντρα στις πιθανότητες.

Μετά το έντονο παρασκήνιο των προηγούμενων ημερών, τον αποκλεισμό του από τις κατατακτήριες δοκιμές, την αναρρίχηση στον αγώνα σπριντ από την εικοστή θέση στην πέμπτη και σήμερα, την αναρρίχηση από τη δέκατη θέση του grid, στην κορυφή! Ο 36χρονος κέρδισε έδαφος στην εκκίνηση, ήταν έκτος μετά από δύο γύρους και ήδη τρίτος όταν είχαμε αυτοκίνητο ασφαλείας για να καθαριστεί η πίστα από θραύσματα. Είχε μπροστά του τις δύο Red Bull, οι οποίες είχαν εκτοπίσει στην εκκίνηση τον κάτοχο της pole και έτερο οδηγό της Mercedes, Βάλτερι Μπότας.

Στον γύρο 19 Χάμιλτον πέρασε τον Σέρζιο Πέρεζ μετά από διπλή προσπάθεια και μετά είχαμε παιχνίδι στρατηγικής στα pit stop. Τη μία φορά μπήκε πριν από τον Φερστάπεν, την άλλη μπήκε πρώτος ο Φερστάπεν αλλά παρά τις επιλογές αυτές, στο τέλος ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής απλά είχε το πάνω χέρι. Ήταν πολύ γρήγορος και παρότι στον γύρο 48 ο Ολλανδός του έκλεισε την πόρτα με αποτέλεσμα να κάνουν και οι δύο βόλτα εκτός πίστας, στον γύρο 59 τον πέρασε μια και καλή. Έτσι έφτασε στη νίκη με την οποία μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους 14 πόντους. Έχει 318.5 έναντι 332.5 του οδηγού της Red Bull.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Μπότας που απέκτησε πλεονέκτημα έναντι του τέταρτου τελικά Πέρεζ, όταν το καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας του επέτρεψε να κάνει pit stop με περιορισμένες χρονικές απώλειες.  Έτσι η Mercedes απέκτησε πλεονέκτημα έναντι της Red Bull στους κατασκευαστές. Οι δύο Ferrari, η AlphaTauri του Πιερ Γκασλί, οι δύο Alpine και η McLaren του Λάντο Νόρις συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Η συνέχεια, δίχως ανάσα, την προσεχή Κυριακή στο Κατάρ!

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA