Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε τη δέκατη και ίσως σημαντικότερη φετινή pole position και θα εκκινήσει από αυτή το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι – εικοστό δεύτερο και τελευταίο γύρο αυτού του συναρπαστικού πρωταθλήματος.

Ο Ολλανδός έκανε εκπληκτικό γύρο στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.22.109 στην πρώτη του προσπάθεια. Ο οδηγός της Red Bull δεν άφησε περιθώρια στον Λιούις Χάμιλτον που αρχικά ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός και στην τελική προσπάθεια, μείωσε λίγο τη διαφορά αλλά όχι αρκετά.

Έτσι εκκινούν τον μεγάλο Τελικό του 2021 από τις δύο πρώτες θέσεις, έχοντας όμως διαφορετική στρατηγική στα ελαστικά. Ο Φερστάπεν είχε ένα μπλοκάρισμα στο Q2 και επέλεξε να κάνει τον καλύτερο χρόνο εκεί (άρα βάσει κανονισμών και να εκκινήσει τον αγώνα) με τη μαλακή γόμα της Pirelli. Αυτό θα του δώσει καλύτερη εκκίνηση αλλά το σετ του θα φθαρεί πιο γρήγορα από εκείνο της μέσης γόμας που θα χρησιμοποιεί ο Χάμιλτον.

Όλα αυτά ενώ οι δύο διεκδικητές του τίτλου είναι ισόβαθμοι, στους 369.5 βαθμούς. Κι αν παραμείνουν ισόβαθμοι, αν δηλαδή έχουν κάποια σύγκρουση αύριο, πρωταθλητής θα είναι ο Φερστάπεν καθώς έχει περισσότερες νίκες από τον αντίπαλό του (9 έναντι 8).

Πίσω τους είχαμε εκπλήξεις, με τρίτο τον Λάντο Νόρις της McLaren και τέταρτο τον Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull, που φιλοδοξεί να μπλεχτεί στη μάχη της κορυφής για να βοηθήσει τον ομόσταβλό του.

Όσο για τη δεύτερη Mercedes, του Βάλτερι Μπότας, περιορίστηκε στην έκτη θέση, πίσω και από τη Ferrari του Κάρλος Σάινθ.

Ο αγώνας που θα κρίνει τον πρωταθλητής, αρχίζει στις 15.00 ώρα Ελλάδας. 

Αποτελέσματα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA