Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναρπαστικές σε εξέλιξη ήταν ξανά οι κατατακτήριες δοκιμές στον μαγικό κόσμο της Formula 1, με τον Σαρλ Λεκλέρ και τη Ferrari να πανηγυρίζουν την pole position στην πίστα της Μελβούρνης, το Άλμπερτ Παρκ.

Ο Μονεγάσκος πήρε την ενδέκατη pole της καριέρας του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που ήταν και η πρώτη της Ferrari στη χώρα των καγκουρό εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια!

Η πρωτιά ήρθε στο φινάλε του Q3, με τον Λεκλέρ να απαντά στο παγκόσμιο πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν που τον είχε προσωρινά εκτοπίσει από την πρώτη θέση λίγο νωρίτερα. Οι δυο τους συνεχίζουν τη σπουδαία κόντρα που έχουν φέτος.

Θα μοιραστούν την πρώτη σειρά της εκκίνησης, ενώ στη δεύτερη θα είναι η άλλη Red Bull με τον Σέρχιο Πέρεζ να είναι ανταγωνιστικός αλλά και η έκπληξη που άκουγε στο όνομα Λάντο Νόρις. Ένα πλασάρισμα που δεν περίμενε η McLaren.

Στην τρίτη σειρά του grid θα είναι οι δύο Mercedes ενώ ο Κάρλος Σάινθ με τη δεύτερη Ferrari έκανε λάθος την κρίσιμη στιγμή και περιορίστηκε στην ένατη θέση της κατάταξης.

Ήταν επεισοδιακές κατατακτήριες με δύο κόκκινες σημαίες. Η μία στο Q1 όταν Λανς Στρολ και Νίκολα Λατίφι μπλέχτηκαν στη στροφή 6 και η σύγκρουσή τους έθεσε αμφότερους εκτός συνέχειας.

Η άλλη στο Q3 όταν ο Φερνάντο Αλόνσο έχασε τα υδραυλικά της Alpine και μαζί και τον έλεγχο στη στροφή 11.

Ο αγώνας αρχίζει στις 8 το πρωί της Κυριακής (ώρα Ελλάδας). 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA