Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ταχύτητα της Scuderia Ferrari στην πίστα του Μονακό, επιβεβαίωσαν οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Formula 1. Ο Σαρλ Λεκλέρ εξασφάλισε μάλλον εύκολα την pole position, που ήταν η 5η φετινή και 14η της καριέρας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα. O Μονεγάσκος ελπίζει φέτος να σπάσει η... κατάρα του Μονακό, όπου όχι μόνο δεν έχει κερδίσει αλλά δεν έχει καν τερματίσει!

Ο οδηγός της Scuderia Ferrari γνωρίζει λοιπόν ότι για να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας θα πρέπει να μετατρέψει την pole σε νίκη στον αγώνα της Κυριακής. Δίπλα του στο grid θα έχει τον teammate του, Κάρλος Σάινθ, ενώ το δίδυμο της Red Bull Racing, Σέρχιο Πέρεζ και Μαξ Φερστάπεν θα βρεθεί στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης.

Οι κατατακτήριες ολοκληρώθηκαν λίγα δευτερόλεπτα πριν πέσει η καρό σημαία, όταν ο Πέρεζ έχασε τον έλεγχο της RB18 λίγο πριν την είσοδο του τούνελ. Το μονοθέσιο του Μεξικανού χτύπησε στις μπαριέρες και ακινητοποιήθηκε στη μέση της πίστας. Ο Σάινθ που ακολουθούσε δεν πρόλαβε να φρενάρει και έπεσε πάνω στο Πέρεζ, όμως η σύγκρουση των δύο δεν ήταν σφοδρή.

Ακολούθησαν οι Λάντο Νόρις (McLaren), Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), Φερνάντο Αλόνσο (Alpine) και Λούις Χάμιλτον (Mercedes). 

Ο αγώνας της Κυριακής θα αρχίσει στις 16.00, ώρα Ελλάδας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA