Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση άνω της 1,5 ώρας αρχικά λόγω της δυνατής βροχής και στη συνέχεια εξαιτίας του ατυχήματος του Μικ Σουμάχερ, ο Σέρχιο Πέρεζ πανηγύρισε στο Grand Prix του Μονακό μία σημαντική νίκη για τον ίδιο και την ομάδα του.  Ο 32χρονος Μεξικάνος οδηγός εκμεταλλεύτηκε τη σωστή στρατηγική της Red Bull Racing όσον αφορά τις αλλαγές ελαστικών και σημείωσε την πρώτη φετινή του νίκη και τρίτη της καριέρας του στη Formula 1.

Στο βάθρο μαζί του ανέβηκαν ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari, ο οποίος πίεσε στο τέλος του αγώνα τον Πέρεζ αλλά δεν βρήκε το σημείο για να τον περάσει και ο Μαξ Φερστάπεν (Red Bull Racing) που αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον Σαρλ Λεκλέρ (125 έναντι 116 β.).

Η κακοτυχία του Μονεγάσκου οδηγού της Scuderia Ferrari στον αγώνα της πατρίδας του συνεχίστηκε, καθώς αν και εκκίνησε από την pole position όχι μόνο δεν νίκησε, αλλά περιορίστηκε στην 4η θέση. Ο Λεκλέρ ήταν σαφώς εκνευρισμένος από τα λάθη στρατηγικής της ομάδας του, που τον έφεραν πίσω από τις δύο Red Bull Racing.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ράσελ (Mercedes), Νόρις (McLaren), Αλόνσο (Alpine), Χάμιλτον (Mercedes), Μπότας (Alfa Romeo) και Φέτελ (Aston Martin).

Η συνέχεια στο πρωτάθλημα της F1 θα δοθεί το τριήμερο 10-12 Ιουνίου με το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA